Jermenija, Azerbejdžan, Nagorno-Karabah
Tanjug/AP
Jermenija, Azerbejdžan, Nagorno-Karabah

Tanjug/AP

Jermenija, Azerbejdžan, Nagorno-Karabah, Foto: Tanjug/AP

Azerbejdžan je granatirao južne granične prelaze Jermenije sa Iranom jutros između 10.00 i 10.15 po lokalnom vremenu, saopštio je jermenski ujedinjeni Infocentar.

Azerbejdžan je tako još jednom prekršio sporazum o prekidu vatre, tvrdi Jerevan.

Jedan azerbejdžanski dron se srušio na teritoriji Jermenije, preneo je Armenpres.

Zbog najnovijeg kršenja prekida vatre i granatiranja državne granice Jermenije, iz ministarstva odbrane Jermenije su saopštili da su prinuđeni na odmazdu prema azerbejdžanskim vojnim snagama.

Ubijen pukovnik

Pukovnik jermenske vojske Sergej Šakarjan ubijen je u akciji azerbejdžanske vojske, tvrdi ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Iz ministarstva u Bakuu su saopštili da su tokom 26. i 27. oktobra jermenske vojne strane prekršile sporazum o prekidu vatre, koristeći arsenal oružja, prenela je agencija Azertak.

Borbe su se nastavile u tri grada, a napadi jermenske vojske su odbijeni i "neprijatelj se povukao nazad i pretrpeo ljudske gubitke", dodaje se iz ministarstva odbrane Azerbejdžana.

"Kao rezultat akcije koju je izvela naša armija, uništeno je komandno mesto 18. motorizovane divizije jermenskih oružanih snaga. Među poginulima je bio i pukovnik Sergej Šakarjan, načelnik štaba divizije", saopštilo je ministarstvo odbrane Azerbejdžana.

Osim ljudskih gubitaka, jermenska vojska je izgubila i jedan tenk, 27 haubica, jedan protivvazdušni raketni sistem, radarsku stanicu i šest terenskih vozila, zaključuje se u saopštenju iz Bakua.

Pročitajte i: