"PODIŽEMO KAPE INŽENJERIMA KOJI SU IH NAPRAVILI" Azerbejdžan pohvalio efikasnost izraelskih dronova protiv jermenskih snaga!

Azerbejdžan Izraelu daje gas, zauzvrat dobija moćno oružje.

Jermenija, Azerbejdžan
Jermenija, Azerbejdžan, Foto: EPA

Pomoćnik predsednika Azerbejdžana Hikmat Hadžijev objavio je da je njegova zemlja koristila bespilotne letelice izraelske proizvodnje u vojnim sukobima sa Jermenijom u spornom regionu Nagorno-Karabaha.

"The Times of Israel" citirao je u sredu Hadžijeva, u intervjuu za sajt na hebrejskom jeziku "Walla News", da su azerbejdžanske snage koristile izraelske dronove, uključujući i samoubilačke bespilotne letelice (kamikaze), u nedavnim borbenim operacijama u Karabahu.

ANKETA: Na čijoj ste strani?

Ukupan broj glasova: 115

  • Izrael: 17% (19)
  • Palestina: 36% (41)
  • Ne znam: 6% (7)
  • Ni na čijoj: 42% (48)

Izrazio je zahvalnost svoje zemlje za te letelice, rekavši, "Podižemo kape pred inženjerima koji su ih projektovali."

Istakao je da vlada u Bakuu ceni saradnju sa Izraelom, posebno na polju odbrane, dodajući da njegova zemlja nije razočarana ćutanjem Tel Aviva o najnovijim dešavanjima u Karabahu i da razume stav Izraela.

Na pitanje o nedavnim izveštajima da su azerbejdžanski teretni avioni sleteli u izraelske vojne baze i da li Tel Aviv snabdeva Baku oružjem u svetlu nove eskalacije u Nagorno-Karabahu, Hadžijev je rekao da "u to ne veruje", ukazujući da sporazumi o odbrani između dve zemlje nisu tajni.

Izveštava se da udeo Izraela u uvozu oružja u Azerbejdžan iznosi 60 odsto, dok Baku snabdeva Tel Aviv ogromnim količinama prirodnog gasa.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi