KURC POKUŠAVA DA SE OPRAVDA Austrijski kancelar objasnio zašto je Srbima zabranio povratak u domovinu!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc reagovao je na kritike na njegov račun zbog izjave da su povratnici sa odmora uneli korona virus posle leta u Austriju i poručio da svi koji ga poznaju znaju koliko je vezan za Zapadni Balkan.

Aleksandar Vučić i Sebastijan Kurc
Sebastijan Kurc, Foto: Tanjug/AP/5.11.2018

Kurc je, u izjavi dnevnicima iz austrijske pokrajine Forarlberg, odbacio tvrdnju njegovog koalicionog partnera, lidera Zelenih i vicekancelara Vernera Koglera, da je bio nedovoljno pažljiv u prenošenju ograničenja za ulazak u zemlju tokom božićnih praznika.

Tvrdnje da ima nešto protiv Balkana su, prema njegovim rečima apsurdne.

Da li planirate da putujete tokom praznika?

Ukupan broj glasova: 585

  • Da: 38% (222)
  • Ne: 62% (363)

Podsetio je da se za vreme njegovog mandata kao šefa austrijske diplomatije borio za pristupanje država Zapadnog Balkana.

"Uz to Zapadni Balkan je region koji sam najčešće posetio. Imam mnoge prijatelje poreklom iz tog regiona i imam prijateljske odnose sa tamošnjim šefovima vlada", objasnio je Kurc, dodajući da je uopšte tesno povezan sa tim regionom.

Međutim, kako je dodao, kao što je viđeno tokom prošle zime u Išglu da su apre ski žurke bile problem, tako se tokom leta videlo da je jedna trećina zaraze povećana sa povratnicima sa odmora, a većina se vratila sa Zapadnog Balkana i Hrvatske.

Iz toga, naglašava, povučene su pouke zbog kojih su uvedena ograničenja za ulazak u zemlju tokom božićnih praznika.

Ukazao je da ta mera pogađa i Austrijance koji žive u inostranstvu a žele da dođu za božićne praznike u Austriju, kao i sve ljude koji rado putuju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi