Salcburg
Profimedia
Salcburg

Profimedia

Salcburg, Foto: Profimedia

Kako su preneli tamošnji mediji, oštećena žena je otišla u lokalnu policiju i ispričala da je sa dve Srpkinje stupila u kontakt preko oglasa. Rekla je da je zatražila njihovu "magijsku" pomoć, jer je suprug hteo da se razvrede.

Melanija Tramp

White House

Imala problem

- Muž mi je rekao da više ne želi da budemo zajedno, što me je veoma pogodilo i uzrujalo. Zato sam potražila pomoć od dve Srpkinje koje su na jednom sajtu postavile oglas u kome su navele da pomoću vudu magije rešavaju ljubavne probleme, i to raznim čajevima i napicima. Na osnovu toga, pomislila sam da lako mogu da reše i moj problem - rekla je Bosanka inspektorima i dodala:

- Te napitke je trebalo da dajem suprugu. Tvrdile su da će se od njih smiriti i odustati od razvoda kada ispije određenu dozu - pišu austrijski mediji.

Vračara

Shutterstock

Vračara, Foto: Shutterstock

Prevarena Bosanka je ispričala policiji da je sa vudu sveštenicima najpre razgovarala telefonom.

- U prvom razgovoru jedna od njih mi je rekla da rešavaju moj problem 100 odsto i da ne brinem. Dale su mi instrukcije i pomislila sam da je to to. Međutim, posle izvesnog vremena njih dve su se pojavile na mojim vratima i tražile da im platim nekoliko hiljada evra - navodno je ispričala Bosanka inspektorima.

PROČITAJ JOŠ:

Prema njenim rečima, kada je odbila da im plati, žene, koje su se predstavile kao vudu sveštenice, zapretile su joj da će na nju baciti zle čini.

Bila u strahu

- U strahu da me ne omađijaju, dala sam im novac i nakit koji su mi tražile. Potom su nestale. Ubrzo sam shvatila da sam žrtva prevare i da verovatno neću biti poslednja ukoliko ih ne prijavim - navodi žrtva.

Austrijski mediji pišu da je oštećena opisala prevarantkinje i pokazala im oglas preko kojeg je sa njima stupila i kontakt.

- Odmah su počeli da tragaju za dvema ženama, za koje se sumnja da su iz okoline Novog Sada. Jedna od njih je navodno i u Srbiji poznata kao vračara - pišu mediji i dodaju da je tamošnja policija zatražila pomoć i srpskih kolega kako bi što pre pronašli varalice.

Apel za građane - ne veruje vračarama!

Policija je upozorila građane na ovakve prevarante, naročito zbog toga što su novčani iznosi koje oni uzimaju od lakovernih veliki.

- Iza navodnih proroka i magova se uglavnom kriju obične varalice. Oni vrbuju nesrećne, bolesne i ljude sa velikim problemima, garantujući im rešenje i izlaz, ali od toga u većini slučajeva ne bude ništa - upozorili su građane iz austrijske policije, apelujući na njih da ne stupaju olako u kontakt sa nepoznatim ljudima preko društvenim mreža.