Astrazeneka
Tanjug/AP
Astrazeneka

Tanjug/AP

Astrazeneka, Foto: Tanjug/AP

Jedan zvaničnik Evropske unije je rekao da se kompanija AstraZeneka povukla sa sastanka zakazanog za sredu oko zaliha vakcine protiv kovid-19, prenosi "Rojters".

Prošle nedelje AstraZeneka je rekla EU da zaostaje za svojim ciljevima za snabdevanje vakcinama zbog problema u proizvodnom procesu.

Sa sličnim problemima koji nastaju sa proizvodnjom vakcine Fajzer Bajontek, EU je rekla da će od sada kompanije koje proizvode vakcine u bloku morati da „daju rano obaveštenje kad god žele da izvezu vakcine u treće zemlje“.

Kako je prethodno rečeno, Evropska unija traži od AstraZeneke da objavi ugovor koji je potpisala sa evropskim blokom o isporuci vakcina protiv kovid-19 nakon što je izvršni direktor kompanije Paskal Sorio otkrio poverljive klauzule, izjavio je danas neimenovani zvaničnik EU.

Politico

Printscreen

Politico, Foto: Printscreen

U jučerašnjem intervjuu dnevnim listovima, Sorio rekao je da je ugovor sa EU zasnovan na klauzuli o najboljim namerama i da ne obavezuje kompaniju na odredjeni datum isporuke, preneo je Rojters.

Intervju je usledio nakon najave kompanije o smanjenju snabdevanja EU vakcinama u prvom kvartalu.

Zvaničnik EU rekao je da je klauzula o najboljim namerama standardna u ugovorima sa proizvođačima proizvoda koji su u razvoju.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Sumadinac

27.01.2021 12:32

Pa znalo se kriminl je svetom zavladao od strane farmacija inova Korona je potekla od Amera i GB bice ko vise plati taj ce i dobiti Vakcinu . Nrgo EU oktenite se Rusiji imacete sve . I gas i Vakcinu.