Bašar al Asad
Printscreen/Youtube
Bašar al Asad

Printscreen/Youtube

Bašar al Asad, Foto: Printscreen/Youtube

 

* Turske snage i radikalni islamisti koje podržavaju već nedelju dana vode vojnu kampanju na severu Sirije

* Invazija je jednostrani postupak Ankare koju nije dozvolila međunarodna zajednica

* Tokom prodora, turske snage i militanti su počinili velike zločine i zverstva nad zarobljenim Kurdima

Sirijski predsednik Bašar Al-Asad rekao je u četvrtak iračkom savetniku za nacionalnu bezbednost Falihu Al-Fajadu da je Sirija spremna da se suoči se sa svim oblicima turske agresije na svom tlu, čak i ako to znači vojnu konfrontaciju.

Kurdi hitno poslali delegaciju! Svaki sekund sada je dragocen!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 13.10.2019. 21:33 - 13.10.2019. 21:41 To im je jedini spas. Kurdi, Foto: Printscreen/Youtube * Erdogan je duže vreme najavljivao novu, treću po redu vojnu operaciju na teritoriji Sirije * Ona je počela 9.

Sirijski predsednik optužio je Tursku da vodi zločinačku kampanju u Siriji koja je bila usmerena na svrgavanje njegove vlade.

Predsednik Asad je tursku operaciju protumačio kao "jasnu invaziju i agresiju na Siriju", dodajući da je sirijska vojska već napala agente i militante turskog režima u zemlji.

Pored razgovora o Turskoj, predsednik Asad i irački zvaničnik obećali su jačanje bilateralnih veza i poboljšanje bezbednosti na granici.

Pročitajte još:

Sa svoje strane, Fajad je istakao da dve zemlje treba da nastave zajednički rad na različitim nivoima na postizanju interesa Iraka i Sirije i postizanju bezbednosti i mira za obe zemlje.

Sastanku je prisustvovao i sirijski ambasador u Iraku Satam al-Dandah.

BONUS VIDEO: Fudbaleri Zvezde pozdravljaju navijače na Jarinju