Arno Gujon
Marko Metlaš
Njegovi najbliži  preživeli dramu:  Arno Gujon

Marko Metlaš

Njegovi najbliži preživeli dramu: Arno Gujon, Foto: Marko Metlaš

Posle devet sati borbe, rano jutros oko tri časa, francuski vatrogasci uspeli su da stave pod kontrolu požar u čuvenoj srednjevekovnoj katedrali Notr Dam u Parizu.

Pročitajte još:

Iako je ceo svet šokiran i tužan zbog velike tragedije koja je zadesila jednu od najpoznatijih katedrala na svetu, sve se češće u Srbiji mogu čuti oni koji likuju zbog velikog požara, oni koji ga nazivaju kosmičkom pravdom i onih koji prave paralelu sa našim izgorelim svetinjama.

Arno Gujon, humanitarac iz Francuske, zhvalio se našim ljudima na rečima podrške, ali je i uputio poruku svima onima koji likuju zbog ove tragedije.

Preporučujemo i ovo:

- Hvala na ogromnoj podršci, na svim divnim porukama, dobio sam mnogo poruka i od prijatelja i monaha - počeo je on svoje obraćanje srpskom narodu.

Nastavio je u malo drugačijem tonu.

- Oni koji su retki, ali koji postoje, koji se raduju i likuju zbog toga, oni se ne raduju samo tuđoj nesreći, nego i svojoj nesreći. Notr Dam nije samo francuska baština, nego i evropska, hrišćana, svih ljudi koji sebe smatraju ljudima. Nestalo je 800 godine istorije, kulture i hrišćanstva. Nisu oni koji su učestvovali u bombardovanju Srbije izgradili Notr Dam, ni molili se u njemu, niti to rade danas, niti će raditi to sutra, nego mi koji smo bili protiv toga se molimo u njoj i molimo se za nju. Verujem da bi se oni koji su izgradili taj dragulj Evrope složili sa mnom, a ne sa njima. Zato nemojte da likujete - rekao je on.

Komentari (1)

Zeljko

16.04.2019 13:58

A da li se oni francuzi(malim slovima) koji su bombardovali Srbiju,nazivaju ljudima,Gospodine?