Angela Merkel, Samit EU
Tanjug/AP
Angela Merkel, Samit EU

Tanjug/AP

Angela Merkel, Samit EU, Foto: Tanjug/AP

Navaljni, kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, onesvestio se u avionu prošle nedelje nakon što je popio čaj dok je bio na putu za Sibir. Lekari u sibirskoj bolnici koji su prvi lečili Navaljnog rekli su da su mu spasili život, ali da u njegovom sistemu nisu pronašli tragove otrova. Naveli su da nisu bili pod pritiskom vlasti dok su ga lečili.

Aleksej Navaljni u sudnici

Tanjug/AP

Aleksej Navaljni u sudnici, Foto: Tanjug/AP

On je subotu odveden u Nemačku na lečenje, a testiranje je pokazalo da je verovatno otrovan, saopštila je danas berlinska klinika Šarite, u koju je prebačen iz Rusije na lečenje.

ANKETA: DA LI JE NAVALJNI OTROVAN?

 

U saopštenju se navodi da je tim lekara, koji su pregledali Navaljnog, utvrdio prisustvo inhibitora enzima holinesteraze, supstance koja se nalazi u nekim lekovima, ali i u pesticidima i nervnim agensima, prenosi AP.

Doktori, međutim, navode da u ovom trenutku ne mogu da utvrde kojoj je od tih supstanci Navaljni bio izložen.

U saopštenju se kaže da je on i dalje na intenzivnoj nezi u indukovanoj komi, kao i da je njegovo stvanje ozbiljno, ali da mu život nije ugrožen.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

milic

24.08.2020 21:49

Verujem da Putin nece oka sklopiti posle ovoga ?????

Slobodan

25.08.2020 13:40

Mozda bi bilo dobro da prvo istraze sve zlocine koje su nemci uradili u svetu , da ne nabrajam pa kad dodje red da se istrazi i ovo , ceo scenario kao da je pisao AlAN FORD.