B-52 bombarder
Printscreen: Youtube
Avion, bombarder, B52

Profimedia.rs

Avion, bombarder, B52, Foto: Profimedia.rs

* Tri strateška bombardera američkog ratnog vazduhoplovstva B-52H Stratofortress vratili su se sa misije

* Bombarderi su se vratili sa misije u oblasti Barencovog mora i u zoni Arktičkog kruga

* Američko ratno vazduhoplovstvo navelo je da neće u javnosti biti rasprave o detaljima budućih operacija

Tri strateška bombardera američkog ratnog vazduhoplovstva B-52H Stratofortress 2. bombarderske eskadrile, iz vazduhoplovne baze Barksdale, u američkoj saveznoj državi Luizijana, koji su trenutno izmešteni u bazu RAF Faiford u Velikoj Britaniji, vratili su se danas sa leta u oblasti Barencovog mora i u zoni Arktičkog kruga.

Naime, strateški bomabrderi nisu izveli samostalno let već u saradnji sa norveški ratnim vazduhoplovstvu, kao i obuku sa sa američkim mornaričkim patrolnim avionima P-8 koji zajednički deluju u ovom regionu gde su velike ruske aktivnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Američki strateški bombarderi svoju rotaciju na severu Evrope započeli su 10. oktobra 2019. Cilj vežebe je sprovođenje obuke sa partnerima i saveznicima. Cilj aktivnosti kako je navedeno je upoznavanje avijacijskih jednica zemalja članica NATO sa vazduhoplovnim snagama SAD. Interesantno je da što se ove operacije tiče, ali i narednih američko ratno vazduhoplovstvo navelo je da neće u javnosti biti rasprave o detaljima budućih operacija.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"