F-22 Raptor
Printscreen/Youtube
F-22 Raptor, Foto: Printscreen/Youtube

Nekoliko korisnika Tvitera primetilo je teško oštećenje na trupu američkog lovca F-22 Raptor tokom dopunjavanja gorivom na neotkrivenoj lokaciji.

Ranije je USTRANSCOM objavio video snimak na kojem se vidi da je jedan od 12 F-22 nedavno raspoređenih u vazdušnoj bazi u Kataru dopunjen od strane KC-135 "Stratotankera", dok detalji nisu dostupni.

Pročitajte još:

Međutim, korisnici društvenih medija brzo su uporedili teren ispod borbenog aviona na fotografiji sa satelitskim snimcima područja severozapadne Sirije, naizgled ukazujući na to da avioni lete severoistočno od Rake, sirijskog grada pod kontrolom kurdskih saveznika SAD-a.

Otkriveno zašto požari danima divljaju Sibirom?! Nije nesrećan slučaj, istina je MNOGO GORA?! (FOTO)

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 06.08.2019. 15:41 Šumski požari koji danima divljaju Sibirom ne jenjavaju uprkos svim naporima vlasti. Područje koje je zahvatio plamen se ne smanjuje, a satelitski podaci pokazuju da trenutno gori 4,3 miliona hektara.

Prošle nedelje je objavljeno nekoliko "fascinantnih" snimaka "raspadajućeg radarskog apsorbujućeg sloja" na F-22 koji je učestvovao u nedavnom vazdušnom spektaklu u Viskonsinu, a avion je podlegao koroziji, trenju u vazduhu, i ekstremnim pritiscima koje mora da trpi tokom leta.

Prema pisanju kompanije The Drive, troškovi održavanja zaštitnog sloja aviona uveliko premašuju 60.000 dolara na sat, kao i njegov transport.

Lazanski u jutarnjem progovorio o izdaji Krajine! U studiju nastao MUK, a onda pomenuo emotivnu vezu SVIMA ZNANOG SRPSKOG POLITIČARA i Kolinde...

AUTOR: Alo.rs/N.M./D.N. DATUM I VREME: 06.08.2019. 12:01 - 06.08.2019. 14:05 Novi ambasador Srbije u Rusiji i vojno-politički analitičar Miroslav Lazanski bio je gost emisije Novo jutro na TV Pink kod voditelja Predraga Sarape. Miroslav Lazanski, Foto: Printscreen Tema emisije bila je zločinačka akcija "Oluja" i besramno slavljenje etničkog čišćenja u Hrvatskoj.

Nije poznato kakav uticaj ispucani premaz ima na sposobnost skrivanja aviona, mada na slici F-22 koju je Transcom prikazao nije bilo moguće da radi u prikrivenom režimu tokom interakcije sa tankerom.

Poznato je da su F-22 bili raspoređeni u Siriji barem jednom, a Centralna komanda vazduhoplovnih snaga SAD-a otkrila je da su F-22 igrali "sastavnu ulogu" u vazduhoplovnim napadima 14. aprila 2018. na Siriju, u kojima su SAD , Velika Britanija i Francuska ispalile su preko 100 krstarećih raketa na zemlju i iz vazduha. Ruska vojska je kasnije izvestila da je 70 odsto raketa srušeno sirijskim oruđem iz sovjetske ere.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista