AMERIKANCI PORUČILI RUSIMA Napadamo za pet minuta!

SAD su pet minuta pre udara upozorile rusku vojsku na napad na Siriju, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov

B-52
B-52, Foto: Youtube/Printscreen

Ranije je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla da Moskva osuđuje takve postupke Sjedinjenih Država.

Ranije je objavljeno da su Sjedinjene Države pokrenule vazdušni napad na infrastrukturu snaga u Siriji koje podržava Iran. Ono što se dogodilo u Pentagonu objašnjeno je na krajnje zbunjujući način, precizirajući da su oni navodno pogodili neke ciljeve proiranskih pobunjenika.

Sjedinjene Države su ove akcije nazvale odgovorom na napad na američku vojsku, koji se dogodio u Iraku. Istovremeno, Sjedinjene Države, naravno, nemaju dozvolu UN-a, a Pentagon kaže da su se pre napada savetovali sa svojim saveznicima.

Vojni politikolog Andrej Koškin obrazloženje štrajka iz Vašingtona nazvao je „paradoksalnim“.

„Paradoks situacije leži u činjenici da Sjedinjene Države pokreću raketni napad na suverenu državu (Siriju) i karakterišu ove akcije kao akcije usmerene na stabilizaciju situacije“, primetio je ekspert.

Povezane vesti

 • Korisnik: Hypatija
  26/02/2021 - 15:16
  Da se razumemo, Sirija je bila suverena država. Sada je samo država u ratu. U njoj su stacionirane regularne vojne jedinice nekoliko država, plus nekoliko formacija raznih terorističkih frakcija. Tu ima svega, osim suvereniteta.
 • Korisnik: eks
  26/02/2021 - 13:47
  Svo zlo dolazi iz Amerike. Amerika je imperija zla
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi