Američka vojska
Shutterstock
Američka vojska

Shutterstock

Američka vojska, Foto: Shutterstock

Visoko rangirani sirijski vojni izvor potvrdio je dopisniku "Sputnjika" u Hasaki da je američki izviđački avion pao na poljoprivredno dobro sela Dardara (3 km severoistočno od Tal Tamra) u severozapadnom delu provincije Hasaka.

Pročitajte još:

- Avion je pao tokom nadgledanja područja prateći kretanja Sirijske arapske vojske i pozicija turske vojske i (oružane sirijske opozicije) milicije povezane sa Turskom.

ANKETA: Vojni sastav tzv. Sirijskih demokratskih snaga uglavnom čine:

 

Izvor je objasnio da se "pad aviona dogodio juče uveče, u sredu (30. septembra), ne otkrivajući da li je razlog pada obaranje aviona od strane Sirijske arapske vojske ili kao rezultat tehničke neispravnosti".

Dodao je i da su "4 oklopna vozila američke vojske, praćena vojnim helikopterom, i određeni broj vozila "pikap" koji pripadaju snagama SDF-a" tokom celog dana, u četvrtak, 1. oktobra, vršila intenzivne potrage za avionom, a da to nisu najavili.

Pripadnici Sirijske arapske vojske raspoređeni su na više vojnih kontrolnih punktova u selima oko Tal Tamra, Abu Rasina i Darbasije severozapadno od Hasake, uključujući kontrolni punkt u blizini mosta sela Dardara.

Preporučujemo: