Američka vojska
Shutterstock
Američka vojska

Shutterstock

Američka vojska, Foto: Shutterstock

Snage američke vojske, podržane od naoružanih ljudi snaga SDF, ušle su grad Teban u istočnom Deir ez Zoru, nakon što je ubijeno 4 boraca SDF-a.

Pročitajte još:

Dopisnik iz Hasake je citirajući lokalne izvore u Deir ez Zoru objavio da su u napadu nepoznatih osoba, čiji je cilj bio ulazak u grad Teban, koji je uporište arapskog plemena Akejda, ubijena i ranjena 4 člana organizacije "Kasd" povezane sa američkom vojskom.

ANKETA: Koji od navedenih gradova nije u Siriji?

 

Izvori su dodali da je vojni konvoj američke vojske, u pratnji snaga SDF kojima su bili lojalni borci "Kasda", ušao u grad Diban i grad Al-Suhail iz pravca američke baze na naftnom polju Al-Omar u blizini tog područja.

Izvršena su hapšenja civila povezanih sa napadom. Treba napomenuti da se američka kampanja i dalje nastavlja u trenutku pripreme ovog izveštaja. Takođe u četvrtak uveče, dvojicu članova organizacije "Kasd" nepoznata osoba je ustrelila na motociklu u gradu Tažana, istočno od Deir ez Zora.

U međuvremenu, Amleh Al-Muhaisen Al-Abdul Aziz, zvaničnik grada Al-Suhaila i član takozvanog "Građanskog saveta" blizak američkoj vojsci, ubijen je usled zadobijenih rana nakon što su ga nepoznate osobe na motociklu upucale u blizini mlina Sarout u gradu Suhail.

Arapski klanovi prete

Zbog toga je održan sastanak plemena istočnog Deir ez Zora, koji je održan u gradu Abu Hamamu danas, u četvrtak, izašao sa setom zahteva u kojima su pozvali "međunarodnu koaliciju" predvođenu američkom vojskom i organizacijom "Kasd" da ih ispuni, a jedan od njih je uklanjanje svih zatvorenika iz regionalnih zatvora.

Učesnici su zapretili da će pribeći demonstracijama i protestima u slučaju da zahtevi ne budu sprovedeni u ograničenom roku, bez preciziranja vremenskog ograničenja.

Zahtevi zvaničnika došli su u izjavi u kojoj se naglašava "težnja za stabilnošću u regionu, sudstvo, vladavina prava i stajanje ruku pod ruku pred svim spoljnim mešanjem i terorizmom", misleći na "korupciju, marginalizaciju, odsustvo usluga, zanemarivanje obrazovanja i namerno izostavljanje zdravstvenog aspekta".

Izjava koja je proizašla sa sastanka poziva na "rad na poboljšanju usluga kao što su upotreba pijaće voda, struje i popravka ulica", uz podršku zdravstvu i obrazovanju u selima provincije, kao i podršku svim porodicama koje su izgubile decu u "borbi protiv terorizma".

Preporučujemo: