Džo Bajden
EPA/ Anna Moneymaker
Džo Bajden

EPA/ Anna Moneymaker

Džo Bajden, Foto: EPA/ Anna Moneymaker

Skoro 50 odsto ustavnih sudova 38 prisutnih zemalja podržalo je Srbiju, a prištinskim vlastima bilo je potrebno da dobije dve trećine glasova.

Zbog čega će sad sav pritisak biti na Srbiji, ali i na ostala pitanja, odgovarale su jutros u "Novom jutru" na TV Pink bivše diplomate - Zoran Milivojević i prof. dr Darko Tanasković.

Oni su se saglasili da je opasnost ista već duže vreme.

- Opasnosti su iste već duže vreme, one se povremeno spinuju u odnosi na to šta se dešava u SAD-u. Meni više imponuje što se ponovila i preslikala situacija iz 2015. godine, kada tzv. Kosovo nije uspelo da uđe u Unesko. Postoji nešto drugi raspored raspoloženja i snaga, nego što je to u novinama, pa sam se smrzao. Stalno prete. Bajden je jednom bezobzranim čestitkom našem predsedniku rekao šta je cilj. Ja mislim da je naš položaj objekitvno pojačan i tada ćemo se odupreti. Opasnosti su uvek iste, ali dugo traju i tu treba da izvučemo pouku da radimo što bolje i šta treba - rekao je Tanasković.

- Ono što meni smeta je sam odnos Vašingtona ka tom sporazumu, iza kog bi trebalo da stoji, i Zapada u celoj toj priči. Nema promene stava Amerike, on je jasan, a oni to žele da reše u jednom kratkom roku na način koji su ranije zamislili, ali mislim da ih na to teraju i neke druge globalne okolnosti i teškoće koje imaju u svom dvorištu - ispričao je Milojević.

Pročitajte još:

Komentari (5)

Stanko

25.02.2021 20:27

Slozice se stvari ovaj put kako NIKO ne ocekuje. Nece sve ici po planu.

vuk

25.02.2021 22:17

Nikako Srbija da ne pristane na pritiske i ultimatum. Sada hoće i Rašku i Vojvodinu, nikada kraja dok nas ne pogaze. Ninašta ne pristajati, NIŠTA NE MOGU DOBITI, NIŠTA.

Istorija se ponavlja

26.02.2021 01:39

Ne tako davno, Ameri su uhvatili Predsednika Norijegu i sada čuči u američkom zatvoru. Nije isključeno da i Vučić tako prođe, obzirom ko će uskoro biti ambasadori SAD u Srbiji i naročito Crnoj Gori.

Javlja mi se

26.02.2021 01:55

Neki Milosrdan biće poslat od Sile u susednu zemlju i praviće nam velike probleme.

DEKI

26.02.2021 14:19

Mrtvaku na vlasti treba prznanje pred smrt klintona i ostalih sluga iz okupirane evrope .