Vladimir Putin
Tanjug/AP

 

Vladimir Putin

Tanjug/AP

Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP

Kremlj je krajnje negativno raspoložen prema svim ultimatumima, uključujući i američke zahteve da Turska odustane od sporazuma sa Rusijom koji se tiče S-400, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

TRAMP OTKRIO ZAŠTO JE PROPAO SAMIT U HANOJU Kim je želeo da zadrži atomsku bombu i tri postrojenja za izradu

„Sve u svemu, izuzetno se negativno odnosimo pre tome, smatramo da su takvi ultimatumi neprihvatljivi“, odgovorio je Peskov na pitanje novinara o stavu Kremlja prema takvim izjavama.

On je dodao da Kremlj polazi od ranijih izjava turske strane o završetku sporazuma o S-400: on je postignut i sprovodi se.

„Polazimo od brojnih izjava koje su dali predstavnici turskog rukovodstva na čelu sa predsednikom (Redžepom Tajipom) Erdoganom da je dogovor o S-400 već postignut, završen i sprovodi se“, objasnio je Peskov.

KURC LUPIO ŠAKOM O STO Formirao prelaznu Vladu! Nema čekanja! Među novim ministrima i Luif koji je službovao na Kosovu i u BiH!

Ranije je televizija Si-En-Bi-Si, pozivajući se na informisane izvore, saopštila da su Sjedinjene Američke Države dale Turskoj dve nedelje da odustane od kupovine ruskih protivraketnih sistema S-400 u korist američkih sistema „Patriot“. U protivnom slučaju, Vašington će izbaciti Tursku iz programa F-35 kompanije „Lokid Martin“, uvesti sankcije i zatražiti reakciju NATO-a.

Turska je ranije istakla da neće odustati od planova za kupovinu S-400 i da će prva serija sistema protivvazdušne odbrane ući u zemlju u julu. Sjedinjene Američke Države tvrde da sistemi S-400 ne odgovaraju standardima NATO-a, prete sankcijama zbog njihove moguće nabavke i više puta su govorile da bi mogle da odlože ili ponište proces prodaje Turskoj najnovijih aviona F-35. Turska je jedan od učesnika međunarodnog američkog programa F-35. Turska je takođe više puta izjavljivala da S-400 ne predstavlja pretnju američkom F-35.

RUSIJA ULAZI U EU?! On je budući vladar Evrope, Vučićev i Putinov prijatelj, i najavio je potpuni kolaps dosadašnjeg poretka u svetu