Njujork
EPA
Njujork

EPA

Njujork, Foto: EPA

Poslednji među njima je kongresmen iz Ilinoisa, republikanac Rodni Dejvis, koji je saopštio da se testirao nakon što je u sredu imao temperaturu.

"Ako ste napolju, u javnosti, pridržavajte se socijalnog distanciranja, a kada to ne možete, molim vas nosite masku", naveo je Dejvis u saopštenju.

Pozitivan na korona virus je i Raul Grijalva, demokrata iz Arizone, ali se, kako je naveo u saopštenju u subotu, oseća dobro i nalazi se u samoizolaciji, prenosi Rojters.

On je rekao da je frustriran zbog odbijanja pojedinih poslanika republikanaca da nose maske, koje mogu da uspore širenje korona virusa.

U sredu je i Lui Gomert, republikanac iz Teksasa, saopštio da je pozitivan na korona virus, ali da nema nikakve simptome.

Kongres SAD

Tanjug/AP

Kongres SAD, Foto: Tanjug/AP

Prethodno je i republikanac iz Virdžinije Morgan Grifit naveo je da je pozitivan na korona virus, a republikanac iz Južne Karoline Tom Rajs objavio je sredinom juna na Fejsbuku da su on, njegova supruga i sin testirani pozitivno na korona virus.

Demokrata iz Virdžinije i bivši kandidat za potpredsednika SAD Tim Kejn saopštio je sredinom maja da on i njegova supruga imaju antitela na korona virus, a na testu za antitela bio je pozitivan i senator Bob Kejsi, inače demokrata iz Pensilvanije.

Pozitivan na korona virus u aprilu je bio i republikanac sa Floride Nil Dan, a u martu demokrata iz Južne Karoline Džon Kaningem.

Republikanci iz Pensivlanije, Kentakija i Floride Majk Keli, Rend Pol i Mario Disa Balart su u martu saopštili da su pozitivni na korona virus.

Američki senat

screenshoot/Youtube

Američki senat, Foto: screenshoot/Youtube

U martu se takođe zarazio i demokrata iz Jute Ben Makadams, koji je bio hospitalizovan i potreban mu je bio kiseonik.

Nakon što je pušten iz bolnice, upozorio je da virus treba shvatiti ozbiljno.

"Ja sam mlad, imam 45 godina, zdrav sam, vežbam svakodnevno, a teško me je pogodilo", rekao je on za ABC.

U martu je i demokrata iz Njujorka Nidija Velaskez saopštila da joj je dijagnostikovan "pretpostavljeni slučaj korona virusa", ali da nikada nije testirana.

Demokata iz Masačusetsa Set Multon (41) u martu je rekao da su on i njegova žena u samoizolaciji nakon što su imali simptome korona virusa.