Američki avion
Shutterstock
Američki avion

Shutterstock

Američki avion, Foto: Shutterstock

- Po nalogu predsednika Bajdena, američka vojska ranije večeras izvela je vazdušne napade na infrastrukturu koju koriste militantne grupe uz podršku Irana u istočnoj Siriji - rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi

On je naveo da će Bajden delovati u cilju zaštite američkih i koalicionih vojnika, kao i da je ovaj napad bio sproveden sa ciljem da dođe do deeskalacije situacije na istoku Sirije i u Iraku.

Kirbi je rekao i da su u napadima uništeni mnogi objekti na graničnom kontrolom punktu koje koriste proiranske grupe kao što su Kataib Hezbolah i Kataib Sajid el Šuhada.

Ruski senator i predstavnik Saveta federacije Rusije Vladimir Džabarov prokomentarisao je napad Amerike na Siriju rekavši da je u pitanju bombardovanje suverene države.

- Ovaj napad je mimo svih zakona, Sirija je suverena država. Ne isključujem mogućnost da se zvanični Damask obrati Savetu bezbednosti sa zahtevom da se o ovom napadu razgovara na hitnom zasedanju - rekao je on.
Džabarov je rekao i da je ovo veoma opasna stvar i da može dovesti do eskalacije situacije u celom regionu.

- Ovo sve može dovesti do konflikta velikih razmera - upozorio je Džabarov.

Pročitajte još:

Komentari (2)

vuk

26.02.2021 11:19

Neminovno je da će vrlo brzo početi strašan TREĆI SVETSKI RAT. Pa konačno, da više vidimo ko je ko ko je šta i čije je šta, tj išta?!

Deki

26.02.2021 15:14

Ajmo rusofili, ajmo miševi, gde ste!