arhangelsk, eksplozija
Printscreen Google map
arhangelsk, eksplozija

Printscreen Google map

arhangelsk, eksplozija, Foto: Printscreen Google map

 

Trojica američkih diplomata sasvim slučajno otkriveni su u vozu koji se kretao 30 kilometara od strogočuvane vojne baze u blizini Severodvinska gde se nalazi centar za tesitranje mornaričkih i drugih oružja Severne flote.

Napustite svoj domove" RADIJACIJA i dalje raste posle eksplozije!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 17:04 Tragična eksplozija raketnog motora Rusija, Foto: screenshoot/Twitter * Stanovnicima Njenoksa preporučeno da napuste svoje domove * Nivo radijacije posle testiranja rakete povećan od 4-16 puta * Svi lekari koji su pomagali povređenim prebačeni u Moskvu Nivo radijacije u ruskom gradu Severodvinsku povećao se nakon 8.

 

Trojica Amerikanaca pobudila su sumnju osoblja u vozu, koje je odmah alarmiralo policijsku patrolu, a koja je privela osumnjičene. U izjavi policiji oni su pokazali diplomatske pasoše i tvrdili su da su pogrešili voz jer su išli u Arhangelsk, a ne u Severodvinsk gde je železnička kompozicija bila namenjena. 

Ruski policajci su tražili od američkih diplomata da objasne kako su se našli u zoni između gradova Neonska i Severodvinska koja je zabranjena za strance. Oni su tvrdili da su u Moskvi seli u pogrešan voz i da su shvatili da su se izgubili, ali pošto nisu znali za jezik nisu mogli da pitaju nekog.

PROČITAJTE JOŠ:

 

O ovom incidentu je bilo obavešteno i rusko ministarstvo spoljnjih poslova. Takođe oglasio se i Kremlj koji je ceo slučaj komentarisao sa dozom humora: "Tvrde, da su se izgubili. Američko ambasadi smo spremni odmah da dostavimo nekoliko geofrafskih karti Ruske federacije.

Inače ovaj incident nije izazvao probleme između ove dve supersile.

Inače Amerikanci su otkriveni upravo pored grada koji mesecima nije se skidao sa naslovnih strana jer se upravo u blizini njega dogodila eksplozija rakete na nuklearni pogon. Inače u gradu od 180.000 stanovnika na šest lokacija zabeležili su povećanje gama zračenja i to četiri do šesnaest puta vrednosti od uobičajenih. Inače u Severodvinsku živi veliki broj inžinjera i podmorničarskih stručnjaka.

BONUS VIDEO:Đilasove pristalice pokušale da linčuju Marka Ilića