Ri Sol-Džu i Kim Džong-Un
EPA
Ri Sol-Džu i Kim Džong-Un

EPA

Ri Sol-Džu i Kim Džong-Un, Foto: EPA

To je dalo mnogo povoda glasinama, uključujući i spekulacije da ju je diktator tajno pogubio.

Mediji ne veruju da je istina toliko mračna i iznose tri najprihvatljivije teorije.

Prema jednom tumačenju, Ri Sol-ju ima zdravstvenih problema, ili neko iz njene porodice. Smatra se da je bolesna Kimova tetka (74), a da je prva dama neguje.

Ri je poslednji put viđena u javnosti 21. januara na gala koncertu u Pjongjangu povodom proslave Lunarne nove godine, a Kim Kjung-hi, koja se pre toga šest godina nigde nije pojavljivala, pridružila se nećaku i njegovoj supruzi. Godine 2013. objavljeno je da je njen suprug Džang Son-tek pogubljen po nalogu lidera zbog korupcije i izdaje.

Glasine kažu da je Kim Džong-un ubio teču protivavionskim oružjem. Nakon toga se ipak pobrinuo da najstarija osoba u porodici, ćerka osnivača Demokratske Narodne Republike Koreje Kim Il-sunga i sestra Kim Džong-ila, ima svu potrebnu negu. Zbog toga je odredio da o njemu brine supruga, smatrajući da bi to bio najbolji dokaz njegove naklonosti.

Prema drugoj teoriji, bivša pevačica Ri se posvetila obrazovanju ćerke, za koju se priča da se rodila 2013. Američki košarkaš Denis Rodman izjavio je da je držao dete u naručju i zvao ga po imenu Džu E. Teoretski, devojčica bi ove godine trebalo da pođe u školu, ali moguće je da se obrazuje kod kuće, a da joj majka pomaže i priprema je za ulogu ćerke vladara.

Na kraju, moguće je da ona ne želi da se pojavljuje zbog straha od korona virusa, čime bi mogla da ugrozi zdravlje dece, kojih, prema nepotvrđenim izveštajima, par ima troje, a najmlađe je rođeno 2017.

Treba napomenuti - pre otprilike godinu dana postojala je slična teorija o Ri nakon što četiri meseca nije viđena u javnosti, a tada su ljudi nagađali da se možda porodila.

Ranije ove godine su mediji naveliko izveštavali o misterioznom nestanku Kim Džon-una, a kolale su teorije da je bolestan, pa i da je umro, a da ga je zamenio njegov dvojnik.

PROČITAJTE JOŠ: