Nikol Pašinjan
Ilustracija
Nikol Pašinjan

Ilustracija

Nikol Pašinjan, Foto: Ilustracija

Azerbejdžanski planovi za osvajanje Karabaha su osuđeni na neuspeh, Jermenija će izvesti kontranapad, izjavio je premijer Jermenije Nikol Pašinjan, obraćajući se sunarodnicima.

„Vojno-političko rukovodstvo Azerbejdžana je dugo hranilo svoje društvo pobedničkim izveštajima, da to društvo svakog dana, minuta, sekunde, očekuje vest o padu Karabaha, konačnoj i nepovratnoj pobedi. Tu vest neće dočekati azerbejdžansko društvo i čekanje takve vesti uništava azerbejdžanske planove za osvajanje Karabaha“, rekao je Pašinjan.

Po njegovim rečima, narod Karabaha i svi Jermeni će se boriti za svaki pedalj zemlje i u potrebnom trenutku će „naneti precizan kontranapad koji će imati uništavajući efekat“.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija. Trenutno je na snazi treće primirje, koje ni jedna od strana ne poštuje.

PROČITAJTE JOŠ: