ubistvo
Printscreen Twitter
ubistvo

Printscreen Twitter

ubistvo, Foto: Printscreen Twitter

"On se zove Kurtin S, rođen je 2000. godine u Beču, gde je i odrastao. Albanskog je porekla, a njegovi roditelji su iz Severne Makedonije i nemaju nikakve veze sa islamizmom", napisao je ovaj poznati austrijski istraživački novinar na Tviteru.

On je naveo da je mladić, koji je usmrtio četiri osobe, a kojeg je policija ubila, bio poznat Službi za borbu protiv terorizma (BVT), zato što bio jedan od 90 austrijskih islamista koji su pokušali da otputuju u Siriju.

Beč, teroristički napad

EPA/Christian Bruna

Beč, teroristički napad, Foto: EPA/Christian Bruna

U julu, tvrdi Klenk, on je sprečen u pokušaju odlaska na ratiše u Siriju.

"Međutim, vlasti nisu verovale da bi on mogao planirati teroristički napad", dodao je on.

Beč, teroristički napad

EPA/Christian Bruna

Beč, teroristički napad, Foto: EPA/Christian Bruna

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer potvrdio je jutros da je ubijeni terorista bio simpatizer Islamske države, bez navođenja daljih detalja o identitetu.

Komentari (3)

Pera Detlic

03.11.2020 10:17

Sad neka Austrija povuce priznanje tzv. drzave Kosovo.

sara

03.11.2020 10:40

Trbuhom za kruhom dolaze u Evropskim zemljama i umesto hvala, prave haos u državi koja im je dala hleb!!!. Ekstremisti i nisu svesni da rade i protiv svoje vere, jer islam kao i sve ostale vere, zagovara ljubav, a nasilje je kažnjeno!!!. Nažalost islamske vođe ćute, umesto da ih ukore i pouče, da rade pogrešno, Stiče se utisak da muslimanske izbeglice namerno okupiraju Evropu da bi je uništili!!!. Treba ih proterati iz Evrope, jer nikada neće biti njeni prijatelji!!!!.

Рајко

03.11.2020 11:40

Западна штампа је о оваквима писала хвалоспеве, деведесетих година прошлог века, називала их борцима за слободу и величала њихову борбу и убијање војника,полицајаца и цивила.Шта се то променило па данас такве називају терористима? А да, у првом случају су убијани Срби.