Centralni zatvor u Beogradu
Masanori Jošida
Centralni zatvor u Beogradu

Masanori Jošida

 Foto: Masanori Jošida

Stefani Smitvajt (40) koja je zatvorski čuvar u Velikoj Britaniji našla se u centru skandala kada je na njenoj uniformi nađena rupa, za koju se sumnja da je isečena kako bi sa jednim robijašem mogla da ima seks dok je na dužnosti.

Žena čuvar postala je opsednuta gangsterom Kurtisom Varenom, istetovirala je njegovo ime na telu i slala mu erotske ljubavne beleške. Uporni pokušaji da se sakrije njihov odnos trajao je šest meseci, između juna i decembra 2018. godine, dok je Varen izdržavao zatvorsku kaznu od 13 godina za uvoz droge i 10. godišnju kaznu za neplaćanje poreza u iznosu od 198 miliona miliona dolara.

Smitvajtova nije mogla da se odupre čarima zatvorenika uprkos tome što je prošla posebnu obuku o manipulativnim i korumpiranim taktikama zatvorenika.

Istražitelji su otkrili da se par međusobno zvao 213 puta u samo tri meseca u zatvoru, u kojem su smeštene neke od najozloglašenijih ubica u Velikoj Britaniji. Osoblje je postalo sumnjičavo prema Smitvajtovoj u vezi sa njim i uspostavljena je nadzorna istraga. Viđena je kako mu prenosi neka pisma i prima ih nazad.

Varen, koji je izmanipulisao Stefani ispitivao ju je o zatvorskim sigurnosnim kamerama, a kada su ga policajci zatekli sa njenim pismom, pokušao je da ga pojede.

Ispitivanjem je utvrđeno da su poruke veoma seksualne i u početku je negirala da ima fizički odnos sa Varenom. Međutim, policija je pretražila njen dom i pronašla više beleški, kao i kopiju njegove autobiografije pod nazivom "Koki".

Takođe, otkrili su 450 pisama, od kojih su mnoga sadržavala seksualne maštarije. U njenom automobilu su pronašli telefon koji je korišćen samo za pozivanje jednog broja - koji se nalazio u zatvoru, a koristio ga je Varen. U razgovorima sa detektivima, rekla je da je "slomljena", ali da se nadala da postoji šansa da se njihova veza nastavi kada izađe iz zatvora.

Smitvajtova je takođe bila u zatvoru dve godine, nakon što je priznala dve krivice. Jedna se odnosila na nedolično ponašanje na javnoj funkciji, a druga na njihov seksualni odnos.

Druga tačka bila je povezana sa njenim skrivanjem da je Varen imao tajni mobilni telefon. Varen, koji sada ima 56 godina, obavljao je druga krivična dela iza rešetaka koristeći mobilni telefon, ali Smitvajtova ga nije prijavila, jer je to bio jedini način da se čuje sa njom.

Takođe negirala je da je rupa u njenim zatvorskim pantalonama bila za seksualne svrhe, ali sudija Džonatan Kerol rekao je da je "teško zamisliti zašto je ta rupa bila na tom mestu". Lukavi Varen imao je i ranije seksualne odnose sa zatvorskim osobljem.