Barselona
Alo.rs
Barselona

Alo.rs

Barselona, Foto: Alo.rs

 

* Protesti su pokrenuti pošto je Vrhovni sud u Madridu osudio devet bivših katalonskih političara i aktivista na zatvorske kazne od devet do 13 godina

* Demonstranti su izašli na ulice posle poziva koji je preko društvenih mreža uputila grupa "Demokratski cunami"

* Među putnicima koji su zarobljeni na aerodromu ima i državljana Srbije koji su se javili redakciji portala Alo.rs kako bi nam preneli najnovije informacije

 

Najmanje 170 osoba je povređeno, među kojima 40 policajaca, u sukobima učesnika protesta i pripadnika policijske jedinice za razbijanje demonstracija kod međunarodnog aerodroma u Barseloni i drugim mestima u Kataloniji, na severoistoku Španije.

Portal Alo.rs došao je u posed ekskluzivnog snimka blokade aerodroma u Barseloni.

Kako su danas saopštile katalonske vlasti, tri osobe su uhapšene.

Sirijska vojska uletela u američku vojnu bazu!

AUTOR: Alo.rs/ V.M. DATUM I VREME: 15.10.2019. 11:41 - 15.10.2019. 12:18 Američke snage se povukle.

Sukobi su izbili kasno sinoć, a protesti su pokrenuti pošto je Vrhovni sud u Madridu osudio devet bivših katalonskih političara i aktivista na zatvorske kazne od devet do 13 godina, zbog njihove uloge u neuspelom proglašavanju nezavisnosti Katalonije 2017. godine.

Barselona

alo.rs

Barselona, Foto: alo.rs

Troje preostalih optuženih proglašeni su krivim samo za neposlušnost i nisu dobili zatvorske kazne.

Bivši potpredsednik katalonske vlade Oriol Žunkeras osuđen je na 13 godina zatvora zbog pobune i zloupotrebe javnih fondova.

Barselona

alo.rs

Barselona, Foto: alo.rs

Demonstranti su izašli na ulice posle poziva koji je preko društvenih mreža uputila grupa "Demokratski cunami", prenosi AP, dodajući da je ministar unutrašnjih poslova Fernando Grande-Marlaska rekao da je ta grupa pod istragom.

Društvene mreže preplavile fotografije ljubičastog neba. U sledećem trenutku počela je oluja ubica, brojali su mrtve! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ M. I. DATUM I VREME: 15.10.2019. 11:08 Fenomen ljubičastog neba se zove rasejanje.

Kako saznajemo od izvora naših izvora sa lica mesta, danas neće biti blokade aerodroma u Barseloni.

Demonstranti će preći na blokade metroa ili autoputa.

- Ovo je jedini način da skrenemo pažnju na dešavanja u Kataloniji - rekao je jedan od protestanata za Alo.rs.

Otkazani letovi

Međunarodni aerodrom El Prat u Barseloni pretrpeo je manju štetu u sukobima demonstranata i policije, rekao je danas portparol aerodroma i naveo da je situacija na aerodromu sada mirna, ali da je otkazano 45 letova zbog jučerašnjih problema.

13 povređeno u obračunu sa policijom! Otkazano 67 letova, separatisti i dalje sve drže pod blokadom

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 14.10.2019. 22:20 Situacija se ne simiruje barselona, pobuna, Foto: printscreen twitter * Međunarodni aerodrom u Barseloni je i dalje pod blokadom katalonskih separatista * Prema poslednjim informacijama otkazano je 67 letova, a ta cifra će biti mnogo veća * U okršaju sa španskom policijom povređeno je 13 osoba Na aerodromu Prat u Barseloni danas je otkazano 67 predviđenih letova, a taj broj bi mogao da poraste s obirom na to da demonstranti i dalje blokiraju aerodrom, nezadovoljni osuđujom presudom organizatorima referenduma za nezavisnost Katalonije, saopštioje operater španskih aerodroma AENA.

Otkazani letovi su deo od 110 letova koji su otkazani u ponedeljak, prenosi Rojters.

Protesti su eskalirali u ponedeljak nakon što je Vrhovni sud Španije osudio devet katalonskih separatista na 9 do 12 godina zatvora, a kako je rekao portparol aerodroma, učesnici protesta nisu ušli do terminala, tako da je šteta mala.

Kako je kazao, on nema podatke o broju putnika koji su pokođeni otkazivanjem letova.

Pročitajte i:

 

BONUS VIDEO: Napad na Marka Ilića i Andriju Jorgića

 

 

 

Komentari (1)

Jelena

15.10.2019 15:32

Sto rece moja majka "svaka zemlja ima svoje siptare"