DRASTIČNE MERE Aerodrom u Birmingemu - mrtvačnica za 12.000 ljudi!

Privremena lokacija mrtvačnice koja će moći da primi do 12.000 tela gradi se na aerodromu u Birmingemu u pripremi za očekivani porast smrtnosti od koronavirusa.

Aerodrom
Aerodrom, Foto: Printscreen

Izvršni direktor NHS-a, Simon Stivens, potvrdio je da je Nacionalni izložbeni centar u Birmingemu postavljen da bude pretvoren u privremenu bolnicu.

Londonski Eksel centar već je pretvoren u privremenu bolnicu zbog pandemije COVID-19.

Počeli su radovi na mrtvačnici u Birmingemu, koja će u početku moći da primi 1.500 tela pre nego što se proširi na 12.000 tela u najgorem slučaju, prenosi Sky News.

Očekuje se da bi privremeni lokalitet mogao na kraju da primi sve smrtne slučajeve širom Zapadnog Midlenda, uključujući one koji nisu povezani sa koronavirusom, jer bi regionalne mrtvačnice mogle da budu zatvorene zbog zapošljavanja u novom objektu.

Policija je rekla da je "od vitalnog značaja da se uspostave prave ustanove kako bismo obezbedili maksimalno dostojanstvo i poštovanje u svakom trenutku onima koji umru od posljedica ove bolesti". Sila je dodala da će učiniti sve što može da ispuni verske zahteve.

- Shvaćamo da je svima izuzetno teško vreme i učinićemo sve što možemo da ožalošćene porodice shvate šta se dešava sa njihovim najmilijima i da ih pustimo na sahranu čim budemo moći - rekla je načelnica Luiz Hant.

Portparol aerodroma u Birmingemu potvrdio je da aerodrom u Birmingemu sarađuje sa vlastima na obezbeđivanju zemlje i hangara za privremeno mesto mrtvačnice na Elmdon strani aerodroma u Birmingemu, radi podrške pandemiji COVID-19.

- Očekuje se da će prihvatiti pokojnike iz celog regiona, uključujući one koji nisu povezani sa koronavirusom. Vazdušna luka Birmingem učiniće sve da podrži ovaj odgovor više agencija u ovim teškim vremenima.

Birmingemov NEC mogao bi da drži do 5.000 kreveta za pacijente ako bude pretvoren u privremenu bolnicu, dok bi objekat u Mančesteru mogao da primi 1.000.

Oružane snage pomažu Odjeljenju za zdravstvo i socijalnu zaštitu u planiranju proširenja kapaciteta bolničkih kreveta u celoj zemlji u iščekivanju naleta pacijenata sa koronavirusom.

Ministar zdravlja Mat Henkok, koji koji je u samoizolaciji nakon što je preboleo koronavirus, najavio je početkom ove nedelje da će se privremena bolnica otvoriti u londonskom Eksel centru.

Bolnica Najtingejl, koja je osnovana uz pomoć vojske, trebalo bi da se otvori sledeće nedelje sa početnim kapacitetom od 500 kreveta, ali planira da se proširi na 4.000 kreveta ako je potrebno.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi