Vladimir Putin u Severnoj Koreji
Foto: AP/Foto:AP


Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da je nezaposlenost u Ruskoj Federaciji na rekordno niskom nivou od 2,6 odsto, što predstavlja značajan pad u odnosu na prethodne godine. Prema Putinovim rečima, prošle godine je zabeleženo 73,4 miliona radnika, dok ove godine taj broj iznosi 74,1 milion, što ukazuje na kontinuirani rast zaposlenosti u zemlji.

"Prošle godine smo imali 73,4 miliona radnika, a ove godine već imamo 74,1 milion zaposlenih", precizirao je on-


Niska stopa nezaposlenosti u Rusiji prisutna je već neko vreme, a zapanjujući podaci govore u prilog tome. Krajem prošle godine, Rusija se našla među prve tri zemlje G20 po ovom indikatoru, sa nešto više od tri odsto nezaposlenosti. Ovi podaci jasno ukazuju na stabilan rast zaposlenosti koji prati ekonomski razvoj zemlje.

Ruska ekonomija je pokazala izuzetnu otpornost u poslednjih nekoliko godina, uprkos međunarodnim sankcijama i promenama na globalnoj sceni. Prema podacima Međunarodnog monetarnog fonda, ruska ekonomija je nadmašila očekivanja za 2023. godinu. Trenutno, Rusija se nalazi na četvrtom mestu po paritetu kupovne moći, dok je njen bruto društveni proizvod porastao za 5,4 odsto u prvom kvartalu u poređenju sa istim periodom prošle godine.

(RT)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading