Zlostavljanje dece
Foto: Printscreen/printsrkin/jutjub


Par belaca iz Zapadne Virdžinije primoravao je svoju afroameričku usvojenu decu da rade kao robovi i žive u štali! Donald Rej Lanc (63) i Džejni Kaj Vajfeter (62) iz Čarsltona u Zapadnoj Virdžiniji su uhapšeni pod više od deset tačaka optužnice, među kojima se ističu trgovina maloletnicima, korišćenje maloletnika za rad i zanemarivanje dece izlažući ih riziku od teških telesnih povreda ili smrti.

Sud je povećao kauciju za uhapšeni par sa po 300.000 na po 500.000 dolara, ističući ozbiljnost optužbi. Ovo je prvi takav slučaj koji je videla sudija Merikler Ejkers, koja je odlučila da poveća kauciju usled težine optužnice.

 

 


Pomoćnik tužioca okruga Kanava Kristofer Krivonjak objavio je da je par prodao ranč od 32 hektara u Tonasketu u Vašingtonu za 725.000 dolara, kao i kuću u kojoj je uhapšen za 295.000 dolara. Novac koji je par dobio prodajom nepokretnosti stavljen je pod sudski nadzor. Brat uhapšene je pokušao da položi kauciju i izvuče ih iz zatvora, ali nije uspeo.

Uslovi u kojima su deca bila držana

Deca koju je ovaj par usvojio imala su šest, devet, 11, 14 i 16 godina. Tinejdžeri su izjavili da su 12 sati dnevno držani zaključani u štali i da su hranu dobijali samo ujutru. Spavali su na podu bez kreveta i nisu imali tekuću vodu. Susedi su prijavili da deci nije bilo dozvoljeno da uđu u glavnu kuću na farmi, kao i da su deca bila bosonoga zbog čega su imala otvorene rane na nogama.

Početak suđenja ovom takozvanim roditeljima zakazan je za deveti septembar, a cela situacija je izazvala veliku pažnju javnosti i osudu zajednice. Očekuje se da će ovaj slučaj imati dalekosežne posledice po pitanju zaštite prava i dobrobiti usvojene dece.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading