"NEMA SUMNJE, AMERIKA JE DIREKTNO UMEŠANA U SMRTONOSNI TEROROISTIČKI NAPAD" Nebenzja izneo teške optužbe
Foto: EPA/EPA-EFE/JASON SZENES

"Činjenica da su SAD direktno umešane u ovaj zločin je van svake sumnje", rekao je Nebenzja novinarima u UN, prenosi RIA novosti.

On je izjavio da Vašington i njegovi saveznici ohrabruju Kijev da izvrši terorističke napade na civile.

Ruski diplomata je najavio da će ovaj "teroristički napad ukrajinske vojske biti jedna od tema razgovora na sednici Saveta bezbednosti UN u julu".

"Dosadašnja reakcija UN na teroristički napad Ukrajine u Sevastopolju govori o njihovim dvostrukim standardima", uveren je Nebenzja.

"Nismo iznenađeni što zapadni mediji ćute o ovoj tragediji, oni nisu zainteresovani za živote ruskih civila, kršenje međunarodnog prava, ovo je jasan primer dvostrukih standarda Sekretarijata UN“, rekao je ruski diplomata novinarima.

Ukrajinske oružane snage napale su juče Sevastopolj, najveći grad na poluostrvu Krim, koristeći rakete američke proizvodnje "atakms" sa kasetnim bojevim glavama.

Četiri rakete su oborene, a jedna je skrenuta sa putanje i eksplodirala je iznad grada. Prema poslednjim podacima, četiri osobe su poginule, a 153 povređene u napadu. Prema poslednjim podacima, 153 osobe su povređene, od kojih je 79 hospitalizovano, među kojima 27 dece. Četiri osobe su preminule, od kojih su dvoje bila deca, prenosi Tanjug.

BONUS VIDEO


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading