Mučenje Palestinaca
Foto: Printscreen/Printscreen

- Videli smo taj video, šokantan je. Apsolutno je neprihvatljivo činiti tako nešto. Ljudi se nikada ne bi smeli koristiti kao živi štit. Izraelska bi vojska hitno trebalo da istraži šta se dogodilo, pozvati ljude na odgovornost - rekao je portparol Stejt Departmenta Metju Miler na konferenciji za novinare.

U subotu su snage izraelske vojske zavezale ranjenog Palestinca za poklopac motora vojnog džipa tokom racije hapšenja u gradu Dženinu na okupiranoj Zapadnoj obali. Video je potvrdio Rojters. Izraelska vojska je rekla da su vojnici prekršili protokol.

 

 

Izraelske obrambene snage (IDF) potvrdile su incident dan nakon što se dogodio izazvavši bes na društvenim mrežama. Na videu se vidi džip s muškarcem na poklopcu motora kako prolazi pored dva vozila hitne pomoći.

Vojnici su optuženi da su tokom operacije zlostavljali ranjenog muškarca koristeći ga kao "živi štit".

IDF je u saopštenju rekao da su trupe bile u "terorističkim operacijama hapšenja traženih osumnjičenih" u širem području Dženina te da je tokom razmene vatre jedan od osumnjičenih ranjen i uhvaćen.

- Kršeći naredbe i standardne operativne procedure, snage su osumnjičenog odvezle dok je bio vezan na vrhu vozila - rekla je vojska.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading