SAD
Foto: Alo/ABC7 New York

Lakvana Ruiz ostala je potresena nakon užasnog iskušenja koje je počelo kada je svratila u pekaru i kafić KN Mi Delicia oko 11 sati u nedelju u Njujorku. Ostavila je prijateljicu u autu sa sinom na zadnjem sedištu, ali je njen prijatelj izašao iz auta da uzme kafu kada je 53-godišnji Viktor Matoš napao i uskočio u auto i odjurio.

„Meni se činilo kao da me kako izlazim iz auta, a onda je gledao [moj prijatelj] kako izlazi iz auta“, rekla je gospođa Ruiz za Njujork post.. „Nisam znala – od kad sam ja utrčao, onda je ona utrčala, a ja sam već bio u [prodavnici] — kola nije bilo. Desilo se u tren oka. Gledao je da obe odrasle osobe otiđu. Niko nije mogao biti uznemiren više od mene. Moja beba je uzeta".

Dodala je: „Šta da je ostavio moju bebu u jarku? Bilo bi teže pronaći moju bebu. Nije mi bilo stalo do auta, ali moje bebe?! To je ono što sam zaista želela".

Osumnjičeni, koji je nedavno pušten na uslovnu slobodu u vezi sa još jednom krađom automobila, uspeo je da ukaže policajcu na mesto skoro 2 milje udaljeno od mesta događaja. „Znam gde sam ostavio auto“, navodno je Matoš rekao istražitelju. "Mogu da te odvedem tamo."

Osumnjičeni je policiji rekao da je želeo da se preda kada je dete pronašao na zadnjem sedištu. „Udaljavao sam se i čuo sam zvuk“, priznao je, prema sudskim dokumentima. „Bio sam nervozan jer je unutra bilo dete. Parkirao sam auto. Nisam stao nigde drugde. Otišao sam iz pekare pravo tamo".

Beba je bezbedno vraćena mami i nije povređena. Matoš je optužen za otmicu, veliku krađu, posedovanje ukradene imovine, sitnu krađu i ugrožavanje dobrobiti deteta, a određen mu je pritvor bez kaucije jer je tražen i po nalogu za prethodnu krađu automobila u Bronksu. .

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi
SAD

Komentari (0)

Loading