avion iznad kuća
Foto: Printscreen/Foto: Printskrin/X


U iznenadnom incidentu, avion Boing 737 Southwest Airlines-a izazvao je paniku među stanovnicima Oklahome kada je iznenada pao na manje od 500 stopa iznad tla iznad grada Iukon. Let Southwest Airlines 4069 bio je udaljen devet milja od aerodroma Vil Rodžers vorld nešto posle ponoći u sredu kada su zapisi pokazali nagli pad aviona dok je leteo iznad srednje škole. Reakcije stanovnika bile su izuzetno emotivne, a jedan od njih je svoje iskustvo podelio na Facebook stranici Yukon Happenings.

 

 


Jedan od stanovnika, probuđen zvukom motora aviona, podelio je svoje iskustvo na Facebook stranici Yukon Happenings, izjavivši da je pomislio da će avion udariti u njegovu kuću. Ovaj incident izazvao je veliku zabrinutost među stanovnicima, koji su se suočili sa neočekivanim zvukom i niskim letom aviona iznad njihovih domova.

 

 

"Probudilo me je i pomislio sam da će udariti u moju kuću," napisao je.

 

 


Federalna uprava za avijaciju (FAA) istražuje ovaj incident, dok je Southwest potvrdio saradnju sa njima kako bi rešili sve nepravilnosti. Zvaničnici kompanije Southwest Airlines su izdali saopštenje u kom ističu svoju posvećenost bezbednosti putnika i zaposlenih, naglašavajući da prate svoj robustan Sistem za upravljanje bezbednošću i da aktivno sarađuju sa FAA radi utvrđivanja uzroka naglog pada aviona.


Ovaj incident se događa u kontekstu kontinuiranih problema vezanih za bezbednost aviona Boing 737. Kompanija se već suočila sa problemima kao što su stajni trap, vrata koja se otvaraju tokom leta i neispravni softverski sistemi koji su doveli do katastrofalnih nesreća u prošlosti. Trenutno, Boing je pod istragom zbog navodnih prečica u bezbednosnim procedurama, a najnoviji uzbunjivač iz kompanije upozorio je da "neskladni" delovi mogu završiti u avionima 737 Max.

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading