Ruski ministri izašli iz sale
Foto: Printscreen/printskrin/Jutjub


Ruski ministri, koji su pratili predsednika Vladimira Putina tokom jučerašnje posete Pjongjangu, postali su glavna tema nakon incidenta koji se desio tokom salu za pregovore.


Tokom prenosa uživo koji je emitovala državna televizija Severne Koreje, zabeležen je trenutak kada su ruski ministri ušli u salu pre vrhovnog vođe Kim Džong Una, što je izazvalo gnev kod severnokorejskog zvaničnika. Sergej Lavrov, šef ruske diplomatije, prvi je ušao u salu, za njim su usledili Denis Manturov, Vitalij Saveljev, Aleksandar Novak, Andrej Belousov, Mihail Muraško i Jurij Borisov. Međutim, njihov ulazak nije prošao neprimećeno, a zvaničnik je naglasio da postoji protokol koji treba da se poštuje.

Nakon što im je rečeno da su ušli pre vremena, jedan od predstavnika ruske delegacije izrazio je svoje nezadovoljstvo situacijom, ističući da su trebali biti upozoreni na to. Ipak, uzimajući u obzir protokol, ruski ministri su se pridržavali odlaska iz sale, pokazujući svoju diplomatsku veštinu i spremnost da poštuju domaćina.

- Stanite - čuje se kako im obraća severnokorekjski zvaničnik koji nije u vidokrugu kamere.

Na to reaguje jedan od predstavnika ruske delegacije.

- Zašto smo ušli onda? - pita on.

Na to mu severnokorekjski zvaničnik odgovara da "postoji protokol".

- Mi vas pozivamo za sto. Naši lideri će nam se uskoro pridružiti - kaže on.

Rus ne odustaje i kaže da je "trebalo odmah da ih upozore na to".

- Prvo nam kažete da požurimo... - kaže on, dok se na snimku vidi kako Lavrov i ostali ministri ustaju i odlaze.

(Moscow Times)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading