DEDA (71) PREKO INTERNETA NARUČIVAO "SPID": Nisam znao da je droga, uzeo sam za radove u šumi
Foto: Shutterstock


U jednom čudnom obrtu događaja, 71-godišnji muškarac iz Podravine suočava se sa krivičnim optužbama zbog naručivanja amfetamina iz Ujedinjenog Kraljevstva. Muškarac, koji se opisao kao vitalan, naručio je ukupno 62 tablete, koje su bile maskirane kao male, bele tablete upakovane u foliju kao bilo koji drugi lek. Tvrdio je da je svakodnevno ili svaki drugi dan uzimao četvrtinu tablete po potrebi i naglašavao da nije imao nameru da ih prodaje.


Tajne aktivnosti starijeg muškarca došle su na videlo kada je carinski detektor droge presreo njegovu drugu porudžbinu belih tableta iz Ujedinjenog Kraljevstva. Nakon toga, Okružno tužilaštvo u Koprivnici podiglo je optužnicu protiv muškarca za neovlaštenu proizvodnju i trgovinu drogom, sumnjajući da je nameravao da proda drogu. Uprkos njegovim tvrdnjama o nevinosti, muškarac je tvrdio da nije bio svestan da su tablete zapravo oblik nelegalne supstance.


U iznenađujućem otkriću, muškarac je priznao da je verovao da će tablete izlečiti njegovu depresiju i ADHD. Izrazio je nameru da koristi tablete za ličnu upotrebu do proleća kada počinje rad u šumarstvu, tvrdeći da nije mogao da se fokusira na bilo koji zadatak zbog svojih navodnih stanja. Priznao je da je lenj i stalno depresivan, nadajući se da će tablete, koje je otkrio putem YouTube videa, ublažiti njegove simptome.


Muškarac je opisao proces naručivanja tableta sa interneta, navodeći da je saznao o njima putem online izvora. Nakon slanja poruke, dobio je uplatnicu na svoju kućnu adresu. Kada je pružio dokaz o uplati, paket je poslat u Hrvatsku. Verujući da su tablete lek za ADHD, uporedio je svoje ponašanje sa reklamiranim efektima i zaključio da mu proizvod može pomoći.


Uprkos svojim prethodnim postupcima, muškarac je izjavio da će se ubuduće uzdržati od takvih poduhvata, odlučujući se umesto toga da potraži profesionalni medicinski savet. Izrazio je nameru da se konsultuje sa psihijatrom radi legitimnog recepta. Međutim, Okružno tužilaštvo ostalo je skeptično prema njegovim tvrdnjama o neznanju, i 71-godišnji muškarac će morati da se suoči sa pravnim posledicama svojih postupaka.

(Vecernji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading