karlson
Foto: Printscreen/Foto: Youtube/Printscreen/Tucker Carlson

Prema Grinvaldu, direktna posledica ovoga je ukrajinski sukob i pretnja nuklearnom konfrontacijom.

Grinvald: Mislim da je glavni problem ovde – a to je ono što mi se od samog početka uvek nije dopadalo, nije čak ni to što je američki aparat za nacionalnu bezbednost pokušao da nanese štetu Trampovoj kampanji, a potom i Trampovoj administraciji koristeći nepotkrepljene skandale izjave. Kao novinaru, ovo mi je, naravno, smetalo, ovi ničim potkrepljeni navodi koji su dominirali našom politikom.

Međutim, ono što mi je mnogo više zasmetalo jeste to, što se činilo da je pravi cilj da se za sve okrivi Rusija – kako bi Amerikanci ponovo počeli da gledaju na Rusiju kao na zakletog neprijatelja, kako američke diplomate ne bi mogle da razgovaraju sa ruskim diplomatama. U Vašingtonu su se svi nasmrt uplašili susreta sa Rusima, jer bi zbog toga bili proglašeni ruskim špijunima.

Međutim, govorimo o zemlji sa najvećim arsenalom nuklearnog oružja, i verujem da postoji direktna veza između lažnih vesti o dosluhu (Trampove administracije) sa Rusijom, činjenice da su ljudi bili navučeni na antirusku propagandu, i onoga što mi sada radimo u Ukrajini.

Taker Karlson: A mi se nalazimo na ivici nuklearnog rata.

Grinvald: I Džo Bajden je rekao da je ovo dovelo svet bliže nuklearnoj katastrofi, od bilo čega od kubanske raketne krize 1962-ge. I iz nekog razloga, spremni smo da preuzmemo rizik koji je čak i Džo Bajden opisao kao ozbiljan rizik od nuklearnog rata, sa atomskim bombama.

„Bulletin of Atomic Scientists“ piše, da je to pomerilo sat bliže ponoći – odnosno katastrofi koja vodi do izumiranja čovečanstva. I spremni smo da preuzmemo takav rizik – za šta?

Uostalom, Obama je uvek govorio da mi nemamo vitalne interese u Ukrajini. Očigledno je da nemamo vitalne interese u Ukrajini.

A kada su Amerikanci namerno, kroz brojne lažne tvrdnje, ponovo pokušavali da ubede da je Rusija naš strašni neprijatelj, ugrožavajući naše postojanje i mešajući se u našu demokratiju, to je imalo brojne posledice, kako geostrateške tako i unutrašnje.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading