Donald Tramp i Džo bajden
Foto: Alo/Alo!ilustracija/M.LJ.

 

Ruski filozof i geopolitičar Aleksandar Dugin za RIA Novosti piše o predstojećim predsedničkim izborima u SAD koji će se održati 5. novembra 2024. On ističe da je ishod ovih izbora od presudnog značaja za sudbinu ne samo Sjedinjenih Država, već i čitavog sveta. Dugin analizira dva ključna kandidata, Džozefa Bajdena i Donalda Trampa, ističući njihove platforme i pozicije.


Bajden: Fasada globalističkih elita

Dugin opisuje Džozefa Bajdena kao "slaboumnog invalida sa očiglednim znacima senilne demencije", ističući da je on samo fasada za političke elite Demokratske stranke. Prema Duginu, iza Bajdena stoji kohezivna grupa globalista, tehnokratskih elita koje teže ujedinjenju čovečanstva pod svojom vlašću, a sve to vodi ka "novoj Vavilonskoj kuli". Kritičari ovog pravca vide ga kao "dolazak antihrista", a Dugin upozorava da bi Bajdenova pobeda bila katastrofa za čovečanstvo, vodeći ka eskalaciji sukoba i početku novih ratova.

- Džozef Bajden je danas slaboumni invalid sa očiglednim znacima senilne demencije. On je samo fasada, reklamni znak za političke elite Demokratske stranke, koje su čvrsto na vlasti u Sjedinjenim Državama. U principu, Bajden bi mogao da vlada i kao zombi, a to ništa ne bi promenilo. Iza njega stoji kohezivna grupa globalista (ponekad nazivana 'svetska vlada'), koja ujedinjuje ne samo većinu američke duboke države, već i liberalne elite u Evropi i na svetskom nivou - navodi Dugin.

"Za čovečanstvo, pobeda Bajdena ili jednostavno činjenica da on ostaje na vlasti u bilo kom svojstvu biće katastrofa. Globalisti će nastaviti da grade Novi Vavilon, držeći se svetske vlade, a to je bremenito eskalacijom postojećih sukoba i početkom novih. Bajden je rat. Bez kraja i ivice", ocenjuje Dugin.


Tramp: Alternativa globalistima

Donald Tramp, s druge strane, predstavlja potpuno različite snage od Bajdena i njegovih globalista. Dugin opisuje Trampa kao bistr, originalan, impulsivan i energičan političar, ističući da se fokusira na američke nacionalne interese s pragmatičnim obračunom ravnoteže snaga i resursa. Za razliku od Bajdena, Tramp se fokusira na racionalno proračunate američke nacionalne interese, te Dugin naglašava da je za Trampa nuklearna apokalipsa neprihvatljiva cena za bilo šta.

- Tramp je, za razliku od Bajdena, bistra, originalna, impulsivna ličnost jake volje. Pojedinačno, uprkos godinama, u dobroj je formi, strastven, energičan i veseo. Štaviše, ako je Bajden timski čovek, a u suštini štićenik globalističkih krugova, onda je Tramp usamljenik, oličenje američkog sna o ličnom uspehu. On je narcis i egoista, ali veoma vešt i uspešan političar - navodi Dugin.

Dugin zaključuje da će ishod američkih izbora u novembru 2024. odrediti sudbinu čovečanstva, ističući da je odluka između Bajdena i Trampa ključna za budućnost sveta. On naglašava da je Bajdenova pobeda ili ostanak na vlasti katastrofa za čovečanstvo, dok Tramp predstavlja alternativu globalistima, sa fokusom na nacionalne interese i pragmatičan pristup međunarodnim odnosima.

(RIA Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading