Aleksandra umrla na letovanju
Foto: Printscreen/Društvene mreže


Aleksandra Tepljakova, 39-godišnja majka dvoje dece iz ruskog grada Jaroslavlja, doživela je tragičan kraj svog odmora u Turskoj. Njen život, ispunjen radom i brigom o deci, dobio je potresan epilog kada je preminula dan nakon što je proslavila svoj rođendan.

Aleksandra je bila posvećena radnica u banci, koja je svakodnevno ustajala rano i radila do kasno uveče, a vikendima se posvećivala uređenju porodičnog stana. Njen život je bio ispunjen obavezama, ali je sa nestrpljenjem iščekivala priliku da se opusti. Kada joj se pružila prilika za odmor u maju, koja je coincidirala sa njenim rođendanom, odlučila je da je iskoristi i otputuje u Alanju, iako su je neki znakovi upozoravali da ne ide.

Pre samog putovanja, Aleksandri je pozlilo na aerodromu u Moskvi zbog naglog pada šećera, ali je uprkos tome odlučila da ne odustane od putovanja.Zapanjena žena je potom u suzama pozvala drugaricu Anu koja je pokušala da je odvrati od putovanja. Međutim, nije htela da odustane jer je sinu obećala odmor, kupila je karte za novi let, prenoćila u hotelu i sutradan poletela sa sinom za Tursku.

- Sve vreme je bila nervozna i zabrinuta da li će ih tamo dočekati i da li će nešto biti izgubljeno. Sve je na kraju bilo u redu. Stalno se fotografisala i snimala video zapise. Rođendan joj je bio 24. maja, međutim, nisam je dobila, nešto nije bilo u redu sa internetom u tom hotelu - navodi Ana.

Dan pre polaska, 25. maja, Aleksandra i sin su nakon bazena legli da odremaju. Dečak se posle nekog vremena probudio i počeo da budi majku, međutim, nije se pomerila.

- Izašao je iz sobe i vrata su se zalupila za njim. Našao je odrasle i rekao da ne može da probudi mamu - navodi Ana.

- Osoblje je otvorilo vrata oko 21 sat i ustanovilo da je već mrtva. Proglašena je mrtvom i telo je odneto - navodi Ana.

Dečak je ostao sa učiteljicom koja je bila u hotelu. Porodica je saznala šta se dogodilo oko ponoći. Turoperator je odmah pripremio karte za dečakovog oca za prvi jutarnji let kako bi dete doveo kući.

Dečaku nisu objasnili šta se dogodilo njegovoj majci. Mislio je da je otišla daleko da mu donese poklon. Ćerka nije mogla da veruje da mame više nema.

Aleksandrina smrt je izazvala šok i tugu među njenom porodicom i prijateljima. Njeno telo je prevezeno u Rusiju nedelju dana nakon nesreće, a sahranjena je u regionu Arhangelsk. Porodica, koja nije imala dovoljno sredstava, bila je zahvalna na podršci koju su dobili od turoperatora i osiguranja koje je pokrilo troškove prevoza tela.


Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je saopštilo da se još uvek čeka zvaničan nalaz obdukcije, ali je navedeno da je smrt Aleksandre Tepljakove prirodna. Ovaj tragičan događaj ostavio je porodicu i prijatelje u tuzi, ali će Aleksandra ostati upamćena kao posvećena majka i vredna radnica koja je svoj život posvetila svojoj porodici i poslu.

(93.ru)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading