Rusija
Foto: Alo/Printscreen

Grad Volčansk je do sada bio u centru borbi između ukrajinskih i ruskih trupa.

Desetine ruskih vojnika već su navodno počele da se predaju kijevskim trupama. Situacija u ovoj oblasti fronta trenutno je konfuzna, a informacije o opkoljavanju ruskih trupa još nisu zvanično potvrđene ni od ukrajinskog Ministarstva odbrane, ni od ruske strane.

Volčansk je glavna meta ruske ofanzive koja je počela prošlog meseca u oblasti Harkova.

Ukrajinska vojska objavila je na društvenim mrežama slike grupe ruskih vojnika – čiji broj nije preciziran – kako ukrajisnke snage bombarduju sa avijacijskim bombama GBU-39 SDB koje su im isporučile SAD, piše na društvenoj mreži X nalog OSINTtechnical, podružnica Belingekta, blisko povezanog sa zapadnim tajnim službama.

 

 

Otprilike 400 ruskih vojnika opkolile su ukrajinske trupe unutar industrijskog kompleksa u blizini Volčanska. Ukrajinci tvrde da su Rusi efektivno opkoljeni, da su svi putevi snabdevanja presečeni.

Prokijevski medijski izvori objavili su u nedelju popodne da se oko 30 ruskih vojnika koji su se sklonili u fabriku u blizini Volčanska navodno predalo ukrajinskim trupama.

Ruska vojska je do sada bezuspešno pokušavala da oslobodi 400 ruskih vojnika koji su bili izolovani u Volčansku, navode ukrajinski mediji. 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading