TAJNA SLUŽBA UNIŠTILA SNIMAK Bajden glavni svedok skandalznog krvarenja u Beloj kući!
AP Andrew Harnik

Tajna služba saopštila je da je "uništila" video snimak napada nemačkog ovčara Komandera, psa predsednika Bajdena, na jednog od svojih agenata - samo nekoliko dana nakon što su se pojavili dodatni dokazi o potencijalnom prikrivanju u seriji dokumenata koji pokazuju zahtev za brisanje zapisa o drugom napadu.

Agencija za zaštitu predsednika saopštila je da više nema video zapisa napada koji se dogodio 15. juna 2023. godine, a koji je primorao Belu kuću da obustavi ture kako bi se očistila krv jednog agenta - jedan od najtežih incidenata u kojima je učestvovao Komander.

"Zbog standarda zadržavanja Tajne službe, gorepomenuti fajl(ovi) je uništen", napisao je Kevin Tajrel, službenik za FOIA Tajne službe, Daily Mail-u, koji je tražio video nakon što je njegovo postojanje opisano u dokumentima objavljenim u februaru kao deo parničenja za javne evidencije koje je pokrenuo Judicial Watch.

Traka je opisana u prethodno objavljenim dokumentima kako prikazuje Komandera kako "trči velikom brzinom prema agentu, skače na njega p i obara ga na zemlju."

Agent "je zadobio povredu na levoj ruci za koju se navodno tražilo ušivanje, a "ture istočnog krila su zaustavljene otprilike 20 minuta zbog krvi koja je bila na podovima u području [lobija koji povezuje Istočno krilo sa Belom kućom]", navode ti zapisi.

Portparol Tajne službe, Entoni Guglielmi, rekao je da pretpostavlja da navedeni zapis više nije dostupan zbog isteka zadržavanja zapisa, za razliku od namernog brisanja radi prikrivanja slika od javnosti. Međutim, dokumenti koje je u petak objavio Judicial Watch pokazuju da su Tajne službe u najmanje jednom slučaju zatražile brisanje zapisa o napadu manje od sat vremena nakon što se desio. Taj zahtev stigao je 25. septembra 2023. godine, nakon što je hitna pomoć zatražena u Beloj kući kako bi se lečio ujedeni član agencije, koji je bio toliko teško povređen da komunikacije pokazuju da je možda bila potrebna hospitalizacija.

U e-poruci pod nazivom "LOG: UJED PSA (25-09-2023)" opisuje se prijavljivanje tog napada u 20:06, praćeno zahtevom za brisanje zapisa Jedinog centra za operacije u 20:58. Jedinica za operacije, ili JOC, je objekat gde članovi Tajne službe koordiniraju i nadgledaju terenske operacije. "KAPETAN [cenzurisano] ZAHTEVA BRISANJE JOC [Jedinog centra za operacije] LOG", napisao je član agencije čije ime je cenzurisano iz zapisa kolegama. Nejasno je šta su dokumenti i slike mogle da sadrže u JOC zapisu tog određenog incidenta.

Serija napada Komandera na članove Tajne službe prvi put je izveštavana prošle godine u New York Post-u. Dokumenti pokazuju da je predsednik Bajden svedočio bar tri napada i da je pas izazvao krvarenje i zahtevao bolničku pažnju u više slučajeva. Bela kuća je saopštila u februaru da sada Komander živi sa članovima porodice. Bajdenovi su prethodno rekli 2021. godine da su poslali prethodnog prvog psa, Majora, da živi sa prijateljima nakon što je takođe ponavljano napadao Tajnu službu. Neki od dokumenata objavljenih u okviru parnice FOIA ukazuju na to da postoje fotografije rana članova Tajne službe od pasa, mada su do danas te slike cenzurisane iz dosijea.

(NY POST)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading