Čovek optužen za silovanje u Splitu
Foto: Printscreen/Foto: PU splitsko-dalmatinska


Policija Splitsko-dalmatinske županije još uvek traga za osumnjičenim za napad i silovanje mlade žene u Splitu juče. U javnom saopštenju istakli su da se informacije mogu prijaviti anonimno. Takođe, policija je objavila video snimak muškarca i apelovala na građane da se jave ako imaju bilo kakve informacije o njemu. Nadalje, policija je istakla da sprovodi krivičnu istragu zbog kršenja seksualne slobode koje se dogodilo 16. juna u Splitu. Tokom ovog incidenta, nepoznat muškarac navodno je udario mladu ženu šipkom, a zatim je primorao na čin koji je ekvivalentan seksualnom odnosu.


Policija je uputila javni apel za informacijama, navodeći:

"Video prikazuje osobu osumnjičenu za pomenuti krivični prekršaj, i molimo građane koji imaju informacije o osobi sa snimka da obaveste policiju pozivom na broj 192. Takođe, građani mogu pružiti informacije posetom najbliže policijske stanice lično ili slanjem e-maila na adresu splitsko-dalmatinska@policija.hr. Informacije se mogu prijaviti anonimno." 


Važno je napomenuti da je napadnuta devojka hospitalizovana sa prelomom zapešća i lakšom povredom glave. Nakon medicinskog lečenja, otpuštena je i trenutno je na kućnoj nezi. Težina njenih povreda naglašava brutalnost napada i ističe važnost pronalaženja počinioca kako bi se sprečili slični incidenti u budućnosti. Podrška i saradnja zajednice sa policijom su ključni za osiguravanje bezbednosti svih građana.

(Vecernji)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading