zemljotres
Foto: Alo/Profimedia


Bugarsku je danas potresao snažan zemljotres jačine 4,3 stepena po Rihteru, sa epicentrom na oko 15 kilometara jugoistočno od Plovdiva. Potres se dogodio u 19.24 časova i registrovan je na dubini od 5 kilometara. Ovo nije bio jedini potres koji je danas pogodio region, jer je nekoliko sati ranije, tačnije oko 16 časova, zabeležen zemljotres jačine 2,8 stepeni.

Prema izveštajima lokalnih medija, snažan potres osetio se u nekoliko gradova, ali u ovom trenutku nije poznato da li je prouzrokovao materijalnu štetu. Stanovnici su osetili podrhtavanje tla i verovatno su bili zabrinuti za svoju sigurnost i imovinu.


Bugarska se nalazi u seizmički aktivnom regionu i zemljotresi su relativno česta pojava. Zbog toga je važno da se seizmička aktivnost redovno prati i da se građani obaveštavaju o merama zaštite i postupanja u slučaju potresa. Ovo je takođe prilika da se istakne važnost građenja objekata koji su otporni na potrese kako bi se smanjila mogućnost štete i povreda prilikom ovakvih događaja.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading