Perun
Foto: Printscreen/Printskrin Telegram

Ministarstvo odbrane Rusije nedavno je obavestilo javnost o razvoju jedinstvene jurišno-transportne bespilotne letelice "Perun" od strane grupe snage "Dnjepar". Ova inovacija omogućava brzo dopremanje teških tereta, obavljanje funkcije izviđača, sprovođenje operacija potrage i spasavanja, uključujući evakuaciju žrtava i ranjenih, kao i dostavljanje desantnih grupa iza neprijateljskih linija.

 

Univerzalna funkcionalnost letelice "Perun"

Letelica "Perun" ima širok spektar mogućnosti, što je istaknuto u saopštenju Ministarstva odbrane. Pored toga, istaknuto je da letelica koristi ruski softver i može da nosi teret mase do 200 kilograma. Ova inovacija značajno smanjuje vreme i resurse potrebne za transport tereta, s obzirom da može da obavi posao koji je pre zahtevao najmanje 13 letova, sada zahteva samo jedan let.

Ova vest predstavlja značajan korak napred u vojnoj tehnologiji, jer omogućava efikasnije i brže izvršavanje različitih zadataka. Posebno je zanimljivo istaći koliko je "Perun" unapredio sposobnosti transporta tereta, koje su sada olakšane i ubrzane zahvaljujući ovoj bespilotnoj letelici. S obzirom na njene mogućnosti, očekuje se da će "Perun" imati značajan uticaj na vojne operacije i efikasnost izvršavanja različitih zadataka.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading