Vladimir Putin
Foto: Tanjug/Anton Vaganov/Pool Photo via AP


Bivši oficir američke vojske Skot Benet izneo je svoje mišljenje o potencijalnom odgovoru Rusije na isporuke dalekometnog oružja Zapada Ukrajini. On je istakao da bi Rusija mogla poslati oružje u nekoliko zemalja kao odgovor na ovakav potez Zapada.

- U Jemen, kako bi svi američki brodovi koji se tamo nalaze bili uništeni... U Iran, kako bi sve američke podmornice u Persijskom zalivu mogle biti bombardovane - istakao je on.



Benet je posebno naglasio mogućnost slanja oružja u Jemen, s obzirom na prisustvo američkih brodova u toj regiji. Njegova sugestija je da bi isporuka oružja Jemenu omogućila uništavanje američkih brodova koji se tamo nalaze, što bi bio snažan odgovor Rusije.


Druga zemlja koju je Benet pomenuo je Iran, gde bi rusko oružje moglo biti iskorišćeno za bombardovanje američkih podmornica u Persijskom zalivu. Ovo bi bio još jedan način za Rusiju da pokaže svoju reakciju na isporuke oružja Ukrajini.


Predsednik Rusije Vladimir Putin je na plenarnoj sednici Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma istakao pravo Moskve da asimetrično odgovori na isporuke dalekometnog oružja Ukrajini. On je naglasio da Rusija može snabdeti oružjem delove sveta koji su meta napada, ukazujući na moguće posledice isporuke raketa Oružanim snagama Ukrajine.


Putin je takođe upozorio da bi isporuka visokopreciznog dalekometnog oružja Kijevu mogla dovesti do ozbiljnih problema u međunarodnim odnosima i ugroziti bezbednost na planeti. Njegova izjava jasno naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za pažljivim pristupom.

(Informer)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading