čamgoz
Foto: Printscreen/Društvene mreže

On je dodao da ne priznaje krivično delo za koje ga podgoričko Osnovno državno tužilaštvo tereti.

ODT u Podgorici Camgoza tereti za produženo krivično delo navođenje na overavanje neistinitog sadržaja i korišćenje falsifikovane isprave.

Postupak u odnosu na Camgoza vodi sudija podgoričkog Osnovnog suda Ivana Becić.

Pre iznošenja odbrane, rekao je da je u predmetnoj stvari već iznеo odbranu i da je kažnjavan ranije za to.

„Poštovani sude ja u celosti ostajem u iskazu koji sam dao u tužilaštvu. Već nekoliko puta se tereti za isto krivično delo. Za šta sam osuđen. Ne razumem ovo ponašanje prema meni“ – rekao je Camgoz.

Na pitanje svog advokata Marka Radovića koja je potreba za korišćenjem falsifikovanih dokumenata rekao da je to uradio zbog bezbednosti.

„Mučen sam u zemlji iz koje sam došao (Turska). Tamo mi je ubijen sin. Koristio sam falsifikovana dokumenta da bih zaštitio sebe i svoju porodicu, jer država mi nije zaštitila moja prava. Počeli su da nam uništavaju živote. Pravni progon tamo nije prestao. Smatraju nas neprijateljima zbog naše etničke pripadnosto. Nisu nam dozvolili da živimo mirno. Falsifikivani i pasoš sam koristio da bih mogao da napustim Tursku. Znam da nisam pravilno postupio kada sam koristio lažni pasoš i da sam na taj način uvredio državu Crnu Goru, ali sam moramo da zaštitim porodicu“- naglasio je Camgoz.

On je istakao i više puta ponovio da je falsifikovani pasoš koristio isključivo radi bezbednosti svoje i svoje porodice i da nije imao drigu nameru. Camgoz je u sudnici uputio izvinjenje Crnoj Gori.

Podsećanja radi, turskom državljaninu Binaliju Camgozu sudija za istragu podgoričkog Osnovnog suda izrekao je meru nadzora zabrana napuštanja stana početkom februara.

Povodom podizanja optužnog predloga za korišćenje falsifikovane isprave protiv Camgoza, jedan od njegovih advokata Miloš Vuksanović saopštio je ranije da je izvesno da će u tom postupku biti oslobađajuća presuda. On je tada naglasio da su neutemeljene optužbe protiv Camgoza i da oni koji postupaju tako prave samo trošak na račun države.

Camgoza su uhapsili policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK).

On je, kako je tada saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, međunarodno traženo lice. U kriminalnim radnjama, kako se navodi, osumnjičeni Binali Camgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin.

Za Camgozom je raspisana međunarodna poternica od strane pravosudnih organa Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, pretnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva.

Bonus video:

 

@alo_portal Stanarka zgrade u kojoj je godinama bila zatočena devojčica, otkrila je detalje o zvukovima koji su dolazili iz stana. Ona je navela da tek sada povezuje krike koje su stanari povremeno čuli i novu ženu koju su povremeno viđali. Ceo intervju možete pročitati klikom na link u opisu profila 📲 #alo #alonovine #alodnevnenovine #aloonline #zatocena #fypシ #fyp #srbija ♬ original sound - Alo_portal

 

Alo/Dan

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading