avion
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Federalna istraga je počela nakon incidenta na letu Sautvest erlajnsa (Southwest Airlines) tokom kojeg je avion počeo da se strmoglavo kreće ka okeanu u blizini Havajskih ostrva, piše CNN.

Incident se dogodio 11. aprila, ali nije prijavljen do petka nakon što je Blumberg objavio da je avio kompanija poslala dopis pilotima o incidentu.

U pismu se navodi da je u to vreme avionom upravljao "noviji" kapetan koji je nehotice gurnuo upravljačku palicu napred.

Podaci praćenja leta pokazuju da se avion spuštao brzinom većom od 1.200 metara u minuti i u jednom trenutku bio na samo 180 metara nadmorske visine pre nego što se brzo popeo na višu visinu, prenosi hrvatski medij.

- Ništa nije važnije za Southwest Airlines od bezbednosti. Naš robusni sistem upravljanja bezbednošću tretirao je događaj na odgovarajući način jer uvek težimo stalnom poboljšanju - saopštila je avio-kompanija.

Federalna uprava za vazduhoplovstvo saopštila je da je odmah upoznata sa incidentom i otvorila istragu.

Udruženje pilota ove kompanije nije komentarisalo slučaj.

Avion je leteo sa glavnog aerodroma Honolulua do aerodroma na susednom ostrvu Kauai. U internom dopisu se navodi da su piloti odlučili da prekinu sletanje na to ostrvo zbog lošeg vremena. Avion se potom vratio u Honolulu, piše Jutranji.hr.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading