ikarija
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Posle pune 81 godine rada, prodavnica pozamanterije "Sofijadis" u gradu Volosu u Grčkoj, zatvara svoja vrata. Ova prodavnica počela je sa radom još daleke 1943. godine i sve ovo vreme odolevala je svim izazovima. Sad je došlo vreme da se zatvori, a razlog je gotovo neverovatan - zbog odlaska u penziju.

Prema rečima njenog vlasnika Nikosa Sofijadisa, krajem juna svoju prodavnicu će zatvoriti zbog odlaska u penziju. Nažalost, posao nema ko da nasledi te se posle više od osam decenija rada građani Volosa opraštaju od ove čuvene prodavnice, prenosi Taksidromos.

- Zahvaljujemo se svima vama koji ste tokom ove 81 godine našeg poslovanja bili uz nas i podržavali nas. Zahvaljujemo se i svima koji su radili u kompaniji "Sofijadis", kao i onima koji su sarađivali sa njom - kaže se u saopštenju.

Izgleda da je i Grčku uhvatio talas nezadovoljstva, pa tako mladi ne žele da rade starinske poslove već bi svi u neke moderne IT sfere. Ipak, nejasno je kako radnja ne može opstati u zemlji punoj turista, gde "dinar kapne" kako otvoriš oči.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading