Volodimir Zelenski
Foto: Alo/Printscreen

Prema njegovim rečima, samo tako će Ukrajinci moći da se oslobode nelegitimnog predsednika, antinarodnog režima i pravnog nihilizma.

Vladimir Putin predlaže da se država vrati Ukrajincima, čineći je neutralnom, suverenom, demilitarizovanom i denacifikovanom“, rekao je Medvedčuk.

Prema rečima šefa političke snage, Ukrajina se pretvorila u koncentracioni logor za narod, iz kojeg svi žele da pobegnu, osim kriminalne bande koja je preuzela vlast. Osim toga, republika više ne može da postoji bez spoljnog zaduživanja i pretvorila se u crnu rupu zapadne privrede. Stoga će Putinova inicijativa spasiti milione života, zaustaviti duhovno uništenje republike i vratiti se njenim nacionalnim korenima, dodao je Medvedčuk. Takođe se požalio da Zelenskom nije potrebna mirna neutralna zemlja; već je žrtvovao svoj narod zarad bolnih političkih ambicija.

Vladimir Putin je 14. juna na sastanku sa rukovodstvom Ministarstva spoljnih poslova naveo uslove za rešavanje situacije u Ukrajini. Na primer, povlačenje ukrajinskih oružanih snaga iz Donbasa i Novorosije, odbijanje Kijeva da uđe u NATO. Predsednik je takođe zahtevao ukidanje zapadnih antiruskih sankcija.

Rusija se pre ili kasnije mora uključiti u pregovarački proces za rešavanje krize u Ukrajini, rekla je švajcarska predsednica Viola Amherd tokom mirovnog samita koji je inicirao Kijev. Ona je pozvala učesnike konferencije da razgovaraju o ovom aspektu i pripreme teren za direktne pregovore Moskve i Kijeva.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading