MEDIA WALES
Foto: Alo/MEDIA WALES

Bernard Tornton, 56, iz Aberdara u Velsu, maltretirao je žrtvu između 2. avgusta i 30. septembra prošle godine tokom sedam odvojenih incidenata. U presudi na krunskom sudu Mertir Tidfil u petak se navodi da ponašanje optuženog pokazuje znake "toksične muškosti" i "vrednosti mizoginije".

Nakon završetka veze, žrtva je snimila Torntona. Čulo se kako kaže da ima „15 minuta da napusti ovu kuću ili si mrtva“.  Sud je čuo kako je žrtvu potom pratio Tornton dok je šetala psa, uprkos tome što mu je rekla da ode.

Druge prilike zlostavljanja su emitovane na sudu, uključujući vreme kada je Tornton pozvao optuženog 58 puta u periodu od 10 sati. Zvali su njen dom i njeno radno mesto, salon koji je imala. Tornton je osujetio pokušaj da se telefon isključi, koji ga je ponovo uključio. Tužilac Emili Jermin rekla je da se optuženi pojavio u salonu i rekao da treba da razgovara sa njom.

Odbila je i ignorisala ga je sve dok njena ćerka nije pokušala da pozove policiju, u kom trenutku je Tornton pokušao da joj otme telefon. Kasnije je poslao tri Facebook poruke koje su ocenjene kao uvredljive i agresivne prema žrtvi. On je nakon suđenja uhapšen i proglašen krivim za uznemiravanje.

Sud je saslušao kako je Tornton ranije osuđivan za napad koji je prouzrokovao stvarne telesne povrede, nepristojan napad i upozorenje za nasilje u porodici. U ličnoj izjavi žrtve, rekla je da nije u stanju da se nosi sa „stalnim zlostavljanjem“ i da je od tada bila na terapiji. Rekla je da oseća da je njen život poznat javnosti i da je ljudi ogovaraju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading