kuća
Foto: Printscreen/jutjub

Zastrašujuća scena dogodila se u sredu oko 21.30 sati u Patersonu dok je porodica Gomez sedela za stolom u dvorištu svega nekoliko metara od mesta pada. Na snimcima nadzornih kamera vidi se kako porodica skače sa stolica kad je čula kako komad leda probija krov i uleće u kuću.

Porodica je zatim zatekla komade leda u kući i po celom prilazu.

- Iskreno, bilo je malo zastrašujuće, ali hvala Bogu, nikog nije udarilo, palo je na pod. Pogodio je krov! Hvala Bogu - rekla je Sabrina Gomez.

Šteta od komada leda bila je toliko velika da će im možda trebati potpuno novi krov. Porodica je podnela zahtev Federalnoj upravi za vazduhoplovstvo da istraži led za koji veruje da je pao sa aviona koji je prolazio iznad kuće.

Led na avionu se stvara kad se nestabilna tečnost sudari sa letelicom.

- Ovo se može dogoditi kad avion leti blizu vrha hladne vazdušne mase ispod sloja toplog vazduha kao što je tokom ledene kiše ispred toplog fronta zimi. Dok letelica leti kroz topli i vlažni vazduh, koji je usisan u hladan, udara u prehlađenu vodu u tečnom obliku, koja se zatim smrzava na prednjim ivicama aviona - objasnila je Federalna uprava za vazduhoplovstvo.

Alo.rs/NY Post

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading