nebojša medojević
Foto: Printscreen/YouTube/ B92 TV

Medojević smatra da će na taj način predsednik Skupštine ispoštovati ustav, odnosno član 82 stav 12 kojim se imperativno određuje da Skupština “bira i razrešava predsednika i članove Vlade”.

„Omogućavanjem rasprave o razlozima za razrešenje ministra pravde, predsednik Skupštine će dati snažan doprinos napretku naših EU integracija koje posebno ističu značaj kontrolne funkcije  Skupštine i transparetnosti u vršenju javnih funkcija.“- smatra ldier PZP-a.

On podseća da je  ministar pravde u više navrata bio u središtu javnih skandala i optužbi za korupciju, kao u slučaju davanja azila turskom narko-bosu Čamgozu, te deportacije poslovnog partnera predsednika Vlade i optuženog svetskog prevaranta sa kriptovalutama Koreanca Do Kvona i sl.

Zbog toga, mišljenja je Medojević,  pozivanjem Milovića na sednicu Parlamenta, predsednik Skupštine će dati svoj doprinos i napretku u najtežim poglavljima 23 i 24 bez cijih zatvaranja nema nastavka EU integracija.

„Na kraju, kao najiskusniji parlamentarac koji je i sam bio više godina jedan od lidera opozicije, dobro znam da se snaga i vitalnost parlamentarne demokratije meri snagom i vitalnošću opozicije, a ova aktuelna opozicija je ubedljivo najslabija i najkonfuznija u istoriji crnogorskog parlamentarizma, i treba osnažiti svaku njihovu inicijativu i dati im priliku da na sednicama Parlamenta i kroz kontrolna i konsultativna saslušanja kritikuju Vladu.

Javnost zaslužuje da čuje razloge zbog čega predsednik Vlade predlaže razrešenje svog, do juče najbližeg saradnika, i odgovore ministra“ – zaključuje Medojević.

Bonus video:

 

@vecernjenovosti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslaonje jasnu poruku Zapadu @Ja sam Aleksandar #vucic #srebrenica ♬ original sound - Večernje novosti

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading