Buvljak
Foto: Printscreen/printsrkin/jutjub


Jedan zaljubljenik u vojnu istoriju iz Kine došao je do alarmantnog otkrića nakon što je kupio četiri bačene knjige za manje od jednog dolara. Ono što je mislio da su obične knjige, ispostavilo se kao poverljivi vojni dokumenti, što je izazvalo veliku zabrinutost zbog mogućih posledica ovog slučaja.

Ministarstvo državne bezbednosti ove zemlje objavilo je na društvenim mrežama detalje ovog incidenta, hvaleći penzionera po prezimenu Žang koji je reagovao odgovorno i prijavio pronalazak. Identitet penzionera nije otkriven, ali je istaknuto da je reč o bivšem radniku državne kompanije koji voli da sakuplja vojne novine i periodične publikacije.

Žang je ispričao da je pronašao dve vreće novih knjiga na reciklažnoj stanici i platio svega 6 juana (oko 85 centi) za četiri komada. Međutim, nakon što je pažljivo pregledao sadržaj knjiga, shvatio je da se radi o poverljivim vojnim dokumentima. Odmah je kontaktirao državnu bezbednosnu agenciju, koja je odmah reagovala i pokrenula istragu.

Agenti državne bezbednosti su brzo reagovali nakon prijave penzionera Žanga, a istragom je otkriveno da su dvojica vojnih službenika optužena za uništavanje više od 200 knjiga umesto toga rešila dokumenata tako što su ih prodali centru za reciklažu kao papirni otpad, zaradivši svega 20 juana (2,75 dolara). 

BONUS VIDEO

@alo_portal KRENULA SPASOVDANSKA LITIJA Grad Beograd slavi krsnu slavu, okupljen veliki broj građana uprkos kiši #spasovdanskalitija #beograd #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚ #fypシ゚viral #viraltiktok #viralvideo #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading