Napad u Izraelu
Foto: AP/Tanjug/Ap


Izrael je oštro osudio "odbojan" izveštaj Ujedinjenih nacija koji tvrdi da je ubio više od deset svojih ljudi tokom napada 7. oktobra. U izveštaju se navodi da su izraelske oružane snage aktivirale "Hanibalovu direktivu", koja podržava ubijanje sopstvenih vojnika kako bi se sprečilo njihovo zarobljavanje.

Prvi temeljni istragom Ujedinjenih nacija o ratu u Gazi takođe tvrdi da su i izraelske i palestinske oružane grupe počinile ratne zločine, zločine protiv čovečnosti i druge povrede međunarodnog prava.


Reakcija Izraela na izveštaj

Izraelska vlada je besno odbacila ovaj izveštaj, nazivajući komisiju "pristrasnom i zaraženom jasnom anti-izraelskom agendom". Takođe je istakla da je izveštaj ignorisao sadističko korišćenje civila od strane Hamasa kao ljudskih štitova. Izraelska vlada je takođe kritikovala komisiju zbog "skandaloznog i odbojnog" poređenja seksualnog nasilja sa Hamasom i izraelskom vojskom.

Nakon što su izraelske snage spasile troje talaca zarobljenih u Gazi, srceparajući snimak prikazuje trenutak kada su izraelske trupe upale u dnevnu sobu i u zatamnjenu spavaću sobu gde su pronašle trojicu muškaraca sklonjenih zajedno. Ova hrabra misija izvedena u subotu videla je Izraelske Odbrambene Snage (IDF) kako spasavaju Almoga Meira Jana, 21, Andreja Kozlova, 27, i Shlomija Ziva, 40. Takođe je spašena i Noa Argamani, 26-godišnja žena čija je priča bila u centru pažnje u oktobru nakon što ju je Hamas otela.

BONUS VIDEO

@alo_portal KRENULA SPASOVDANSKA LITIJA Grad Beograd slavi krsnu slavu, okupljen veliki broj građana uprkos kiši #spasovdanskalitija #beograd #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ゚ #fypシ゚viral #viraltiktok #viralvideo #foryou #fy ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading